Google Domain Ban Kontrolü

Google Domain Ban Kontrolü

Google Domain Banlama Cezası

Google domain banlamadan önce uyarı maili atar. Bu dikkate alınmadığında kısa süreli ban koyar. Google bu bilgilendirme maillerini her domain mailine göndermez. Bunun için siteismi.com şeklinde domain sahibi olunduğu varsayılırsa; bilgi ,webmaster contact info veya support şeklinde site uzantısı ile mail alınmış olması gerekir.

Site sahibi Google site uyarı maillerini bu şekilde açılmış maillere yönlendirirse gelecek maili alabilir ve buna göre siteyi yeniden düzenleyebilir. Bu mail alındıktan sonra site 30 gün süreli bana girmiş demektir. Bu süreçte site eksiği giderilir ve Google’a yeniden değerlendirme isteği gönderilirse 30 gün sonunda site kullanılır.

Bu mail adresleri alınmadığında Google bilgilendirme yapamaz ve site sahibi 30 günlük süreci değerlendiremez. Siteyi süresiz ban almış olarak düşünür. Bazı durumlarda Google Webmaster tolls aracılığı ile de domainin aramalardan çıkarıldığını yani banlandığını bildirebilmektedir. Bu tarz Google taraflı bilgilendirmeler Site yöneticisi araçları bölümünden ilgili siteye girdiğinizde mesajlar bölümünde bulunmaktadır.

Google Domain Ban Sebepleri

- Kopya veya telif hakkı olan metaryallerin paylaşılması

- Google politikaları ile uyumsuz içerikler barındırmak

- Uzun süre sitenize erişim sağlanamadıysa

- Spam kelimeler ile doldurulmuş bir site

- Zararlı yazılımlar barındıran kodlara sahip olması

Google Ban Sorgulama

Sitenizin Google tarafından banlanıp banlanmadığını sorgulamak için kullanabileceğiniz yöntemler bulunmaktadır. En doğru ve etkili sonuçları ise “Google Ban Checker” yazarak yurt dışı hosting sitelerinin servislerinden alabilirsiniz. Google ban kontrolü yaptığınız her sonuca inanmamanızı da tavsiye ederiz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim