En Önemli Google Sıralama Sinyalleri

En Önemli Google Sıralama Sinyalleri

Bir önceki yazımızda, öne çıkan Google Sıralama faktörlerini ve 2017 için yaşanan değişimleri aktarmıştık. Bu yazımızda ise, söz verdiğimiz gibi, en önemlilerinin hangileri olduğu konusunda faydalı bilgiler paylaşacağız. 
Hatırlarsanız, önceki yazımız daha çok anahtar kelimelerle ilgiliydi. Trendleri, belirli anahtar kelimelerin aranma hacmi üzerinden dile getirmiştik. Şimdiyse, öne çıkan sıralama sinyallerine daha geniş bir yelpazeden bakacağız. Aynı zamanda, Google'da sitenizin kaçıncı sırada yer aldığını takip edebileceğiniz sıra bulucu aracımızı kullanabilirsiniz. 

Genel Trendler

Hepimiz, sayfa yüklenme hızını iyileştirmenin peşindeyiz. Bir sıralama sinyali olarak en büyük ağırlığı taşıyor olmasa da, web sitenizi rakiplerinizle karşılaştırdığınızda, geride kalmamalısınız!
“Başlıklarda, anahtar kelimenin eski önemi yok.”, gibi çarpıcı açıklamalarla karşılaşmış olsak da, aslında konuşmacıların burada vurgulamak istedikleri yine yapay zeka algoritmalarının başarısıydı. Yani, başlıklardaki anahtar kelimelerden vazgeçmek için henüz çok erken. Ama, işin konsept ve yapay zeka duyarlılığına ağırlık vermenin hiçbir zararı yok. Tam aksine, fayda getireceği çok açık! 
Genel trendler başlığı altında, birkaç konuşmacı, içeriklerin sözcük sayısının sıralamalarla pozitif bir korelasyon taşıdığını yine vurguladılar. 

SEO’da Endüstriye Özel Yeni Trendler

Belki de SEO’daki en büyük değişimlerden biri, farklı endüstrilerde farklı SEO tekniklerinin öne çıkması. Yani, SEO tekniklerine eskisi kadar bütüncül yaklaşamayacağız. Başka bir söylemle, her sektörün kendine özel birincil birkaç sıralama sinyali olabilir. (Özellikle; e-ticaret, finans, sağlık, medya, turizm gibi sektörler bu tür özel çalışmalar gerektiriyor)
Örneğin; HTTPS’in en önemli olduğu sektör, finans! Aynı önem değerini turizm için gösteremiyoruz. Diğer yandan, görsel kullanımı finans sektörü için o kadar da önemli değilken, bu kez turizm sektörü için öne çıkıyor! 
Bu tür ayrımlarda sizler için belirleyici olan, müşterinin niyeti olacaktır. SEO stratejinizi de buna göre düzenleyeceksiniz. 
Bu arada, yenilikler sadece sektör bazlı değil, daha da ayrıntılı. Niş sektörler gibi…

SEO’da Niş Sektörlere Özel Trendler

Daha niş sektörlere ait web siteleri de incelenmiş. Buna; tarif veya reçete siteleri, arkadaşlık siteleri hatta SEO servisi sunan siteler de dahil…
Niş alanların da kendine özgü yeni SEO trendlerine sahip oldukları açıkça tespit edildi. Örneğin; yine HTTPS kullanımı SEO sitelerinde çok daha yaygınken, aynısını arkadaşlık siteleri veya tarif siteleri için söyleyemiyoruz. 
Diğer yandan; yapısal verinin kullanımı ve Schema.org işaretleme, tarif sitelerinde çok daha yüksek! (Bunun altında yatan temel neden, tariflerin “Snippets” larda görünmek konusunda avantajlı olmaları.)
Bu türden endüstriye veya niş bir alana özel trendler sizi endişeye sürüklemesin. Kullanıcı odaklı ilerlediğinizde, hangi yolları takip etmeniz gerektiği netleşecektir. 

Bitirirken:

Panelden aktarabileceğimiz daha birçok teknik ve detay bilgiler var. Ancak en önemli konular ve başlıklar, özetle, bu şekilde. Diğer ayrıntıları, sonraki makalelerimizde satır aralarında sizlere sunacağız.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim