Baştan Sona Seo Tavsiyeleri

Baştan Sona Seo Tavsiyeleri

İnternet üzerinde hizmet veren milyarlarca internet sitesinin nasıl sıralandığı konusunda bilgi sahibi misiniz? Webmaster’ların büyük bir kısmının bu konuya hakim olduğu görülmekte ancak; tam olarak internet sitesi sıralanma kriterleri kimse tarafından bilinmemekte. Google’ın web sitelerini sıralama noktasında dikkate aldığı belirtilen 200′e yakın kriter bulunduğu belirtilmekte. Sizler de web dünyasındaki yerinizi alarak, alanında başarılı bir internet sitesi yönetmek istiyorsanız; bu konuda size verebileceğimiz tavsiyeler bulunmakta.

Baştan Sona Seo Tavsiyeleri:

İçerikler Ve Anahtar Kelimeleri Belirleme:

İnternet sitesi açmaya karar verdiniz ve hızlı bir şekilde web dünyasında girmek istiyorsunuz. O halde; içerik ve anahtar kelimelerinizi belirlemeye başlamalısınız. Ne kadar detaylı bir analiz yaparsanız; sitenizin tutma ihtimali de o denli artacaktır. Genel blog, kadın blogu, para kazanma sitesi gibi onlarca fikir bulmanız oldukça kolay.

Hangi Konuda Uzmansınız?

Uzmanlığın internet üzerinde popülarite sağlama noktasında oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bunun en büyük nedeni; uzman olduğunuz konuda insanlara doyurucu içerik sunmanızdır. Bu durumda süreç içerisinde belirli bir ziyaretçi kitlesine zorlanmadan ulaşacağınızı ifade eder. Bu yüzden, uzmanlık alanlarınızı belirlemelisiniz.

Domain Ne Olacak?

Sitenizin barınacağı alan adını çok iyi seçmelisiniz. Akılda kalıcı, anahtar kelimeler içeren ve olabildiğince; dikkat çekici bir domain süreç içerisinde sitenizin popülaritesini etkileyecektir.

Yaşlı Domain Unsuru:

Pek çok webmaster’ın sıfırdan bir domain almak yerine yıllanmış google gözünde belli bir noktaya gelmiş domain’leri tercih ettiği görülmektedir. Bu husus bazı durumlarda fayda sağlayabilir fakat; yaşlı bir domain’e yapılacak yanlış bir seo hamlesinde zarar görüleceği de bilinmelidir.

Siteyi İlerletme Süreci

Google’ın en çok değer verdiği unsuru soracak olursanız; doğrudan içerik yanıtını verebiliriz. Çünkü; internetin temeli içerik üzerine kurulmuştur. Çeşitli konularda güncel bilgiler veren siteleri sever ve hak ettiği konuma ulaştırır. Sitenizi açtıktan sonraki süreç içerisinde sürekli olarak içerik üretip, sitenize girmelisiniz. Daha ilk günden backlink, blog yorum gibi yöntemlere başvurursanız; sitenizi arama sonuçlarında dahi göremeyebilirsiniz.

Süreç Nasıl Olmalı?

Siteyi ilerletme süreci oldukça uğraş ve ilgi gerektiren bir iştir. Bazı webmaster’ların daha ilk aydan siteye içerik girmekten ve farklı çalışmalar yapmayı bıraktığı görülmüştür. Bu tür bir davranış tüm emeklerinizi ortalıktan kaldıracaktır. Bu yüzden, sürekli olarak sitenizi geliştirmeye özen göstermeli, bu konuda gerekli olan çalışmaları uzun süre sürdürmelisiniz.

Site İçi Optimizasyon:

Title:

Sitenizin başlık bölümüne verilen isimdir. Siteniz hakkında kısa ve öz bilgi verecek şekilde girilmelidir.

Site Url’sinde Anahtar Kelime Kullanımı:

İçeriklerinizde mutlaka kullanmanız gereken bir format. Hazırlamış olduğunuz içeriğin başlığı neyse; link yapısı da o şekilde olmalıdır. Google’ın sitenizi anlayabilmesi adına önemli bir faktör.

Meta Name Keywords:

Google’ın resmi açıklamasına göre; çok dikkate alınmayan bir unsur. Kullanmanız da hiçbir sakınca yok!

Anahtar Kelime Yoğunluğu:

Web siteleri için son derece önemli unsurlardan bir tanesidir. Spam’a kaçan anahtar kelimeler ilerleyen süreçte google yaptırımları ile karşı karşıya kalabilir. Bu yüzden; anahtar kelime yoğunluğunu belirli oranlarda tutmalısınız. %3-%7 arası uygun bir aralık olarak belirtilmekte.

İçerikler Nasıl Hazırlanmalı?

İçeriklerinizi hazırlama noktasında; oldukça hassas olmanız gerekiyor. H tagı, Bold ve İtalik belirtmeler ile uygun kelimelere dikkat çekmelisiniz. Bu hem ziyaretçiler hem de google botları için kullanışlı olacaktır.

Reklamlar:

Bazı webmaster’ların siteyi açtığı ilk günden itibaren; her tarafı reklam ile doldurduğu görülmektedir. Sitenin popülaritesi ve ziyaretçi izlenimi açısından hiç de uygun olmayan bir durumdur. Site ziyaretçileriniz belirli bir seviyeye ulaşmadan reklamlar ile uğraşmamalısınız.

İyi Bir Hosting:

Uptime oranı yüksek bir hosting firmasından uygun bir paket almalısınız. Sitenizin seo’su çok iyi olabilir ancak; gün içerisinde sık sık kesintiye uğruyorsa; sitenizi olumsuz yönde etkileyecek bir faktör ortaya çıkmış demektir.

Site Dışı Seo:

Sitenizi belirli bir yere getirdiniz ve en azından sitenizin yaşı 4-5 aylık oldu. Sonraki süreç içerisinde yavaş yavaş tanıtım yazısı alımı, backlink alımına başlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus; ne olursa olsun bir anda binlerce tanıtım yazısı, backlink işlemlerine yüklenmemelisiniz. Google algoritmasını gözünden kaçmayacak bir husustur. Bu yüzden; sitenizde yaptığınız çalışmaları doğal yapmaya özen gösterin.

Backlink Stratejisi:

Tanıtım yazısı, forum backlink, blog yorum backlink gibi pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bu işlemleri yapacağınız zamanı belirleyin. Çalışmalarınızı haftalara bölüp, planlı ilerlemeye çalışın. Bir anda hiçbir çalışmayı yapmanızı önermiyoruz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim