Backlink İstemek Doğru Bir Yöntem Mi?

Backlink İstemek Doğru Bir Yöntem Mi?

Link geliştirirken backlink talebinde bulunmak yanlış bir yöntem mi? Herhangi bir sakıncası var mı? Google yöneticileri bu tür sorulara nasıl yanıt vermişler? Hepsi bu yazımızda! 
Konu link geliştirme teknikleri olduğunda, Google’ın resmi ağzından herhangi bir tavsiyeye ulaşmak gerçekten zor. Ama neyse ki, yakın dönemde Danny Sullivan bu alışkanlığı, Twitter üzerinden verdiği yanıtlarla biraz olsun esnetti. 
Danny Sullivan şöyle söylüyor: “İçerik üreticileri, link istemekten çekinmemeliler. Fakat, bu talep spesifik hale geldiğinde işler değişebilir. Bu yöntemi, sadece sıralamalarda başarı göstermek için uygularsanız bu kez, evet! Bu linkler size bu kez zarar vermeye başlar.”
Danny Sullivan, her zaman olduğu gibi, dengeli olmayı öneriyor. SEO başarısı için hangi tekniği uygularsanız uygulayın, özgünlüğe ve doğallığa bir şekilde sadık kalmalısınız. Yani, etik dışına çıktığınız an artık bu size zarar vermeye başlıyor. 

Backlink İstemek Yanlış Mı?

Google’da, “aramalar rehberi” diyebileceğimiz bağımsız çalışanlar var. Bu kişiler, Google’ın kullanıcıları ve SEO uzmanlarını daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor. Yani, aralarında sürekli; tecrübeye dayanan gerçek bir diyalog var. 
Yakın zamanda, bu rehber çalışanlardan birine backlink talebiyle ilgili kurallar sorulmuş…

Doğal Backlink Nasıl Olur?

Bildiğiniz gibi, herhangi bir içeriği, kaynak gösterdiğiniz sürece kendi sayfalarınızda da kullanabilirsiniz. Hatta bu davranış, Google tarafından da destekleniyor çünkü yazının kaynağına ilerlenerek, kaynağın kalitesi de araştırılmış olunuyor. 
Rehber çalışana sorulan soru ise oldukça teknik, bu yüzden daha sade ifade edelim:
“Bir makale yazdım, bu makalemi arkadaşlarım veya ortaklarım kendi web sitelerinde gösterebilirler mi? Makaleme link verebilirler mi?”. En sade haliyle, bu sorunun cevabını arıyoruz. 
Rehber çalışanın (Kariyerinde bir SEO ajansı kuruculuğu da var) verdiği cevap, sadeleştirilmiş şekilde şöyle:
“Evet, bunda hiçbir anormallik yok. Ancak bu, bir şekilde doğal yönteminden çıkarsa, bu kez problem yaratabilir.” 

Backlink İstediğiniz Tarafı Yönlendirmeyin

Eğer, karşı tarafa, hangi anahtar kelimelerle link göstereceğini söylüyorsanız (veya dayatıyorsanız), bununla birlikte şu kadar sayıda backlink göster gibi ek taleplerde bulunuyorsanız, bu tür anormal davranışlar Google tarafından fark ediliyor! 

Google Doğalığın Yanında

Kısacası, karşı taraftan backlink talebine bulunmak, sanıldığı kadar riskli bir durum değil. Yeter ki, tüm bu süreç kendi doğal akışında ilerlesin. Herhangi bir SEO hilesi yaratmaya çalışırsanız, Google size bu noktadan sonra şüpheyle yaklaşmaya başlayacaktır. Sonuç olarak, kazandığınız linkler size fayda sağlamak yerine zarar vermeye başlayacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim