Google Görsel Aramalarda Bir Yenilik Duyurdu

Google Görsel Aramalarda Bir Yenilik Duyurdu

Google görsel aramalarda giyim stilinize dair öneriler göreceksiniz!

Google, adına “Stil Fikirleri” dediği yeni bir görünüm özelliğini duyurdu. Hem mobil web sayfalarda hem de Android arama uygulamalarında yapılan görsel aramalarda bu yeni özellikle karşılaşacağız. 
Herhangi bir ürün hakkında görsel arama yapıp, karşımıza çıkan sonuçlardan herhangi birine dokunduğumuzda, karşımıza sıralı fotoğraflar düşecek. Bu görseller, içerdiği kıyafetin gerçek yaşamda (moda trendleri içerisinde de diyebiliriz) hangi stile ait olduğu bilgisini taşıyacak. 
Aslında son zamanlarda çok popüler olan stil danışmanlığı ve kombinden bahsediyoruz! Eğer bir çanta ile ilgili arama yaptıysanız ve nasıl, hangi kıyafetlerle kombin edeceğinizi bilmiyorsanız merak etmeyin. Google artık bu stil önerilerini sizler için farklı görseller yardımıyla sunacak. 
Yapılan testlerde, bahsettiğimiz ek görünümün hem erkekler hem de kadınlar için tasarlandığını keşfettik. Artık, en sevdiğiniz çanta, ayakkabı veya kravata uygun diğer ürünleri de Google ile keşfedebileceksiniz. 
Bu haber, Google’ın yakın zamanda duyurduğu, bizim de bloğumuzda haberine yer verdiğimiz “Benzer Ürünler” yeniliğinin hemen arkasından geldi. Yani, oldukça sıcak bir gelişme. Bir o kadar da ilgi çekici. 
“Benzer Ürünler” için açıklanan kriterler henüz “Stil Fikirleri” görünüm özelliği için verilmiş değil. Ancak, çok yakın zamanda bu kriterlerin de açıklanacağını öngörüyoruz. Bu yeniliğin, özellikle moda dünyasında hizmet veren e-ticaret sitelerinin oldukça ilgisini çekeceğinden eminiz. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim