Negatif SEO’nun Geleceği Ve Alınması Gereken Önlemler!

Negatif SEO’nun Geleceği Ve Alınması Gereken Önlemler!

Yakın zamanda, sizlerle negatif SEO ile ilgili bilgilendirici makaleler paylaşmıştık. Şimdiyse, negatif SEO’nun geleceği ile ilgili öngörüleri paylaşıyoruz. Böylece, henüz geç kalmadan gerekli önlemleri şimdiden alabileceksiniz! 

Sosyal Medya Linkleri

Şüpheli, içerik kalitesi düşük sosyal medya platformlarından gelen linklere dikkat edin. Sosyal medyanın, sıralama faktörleri içerisinde bulunmadığını, Google sıralamaları için sadece dolaylı bir etki yarattığını defalarca söylemiştik. Fakat yine de, özellikle linklerin performansları değerlendirilirken, sosyal medya linkleri oldukça verimli kaynaklardır. 
Bununla birlikte, Google, önümüzdeki yıllarda sosyal medya paylaşımlarının (örneğin; web sitenize link verilmesi) sıralamalar üzerindeki etkisini artırabilir. Böyle bir olasılığa karşı, daha şimdiden sitenize yönlendirilen sosyal medya linklerine dikkat etmelisiniz. Sahte botlar, uzun yıllardır sosyal medyada zaten var. Bu tür spam niteliği taşıyan linklere karşı tetikte olmakta fayda var. 

Spam İçerik Saldırısı

Proxy üzerinden servis edilen içerikler, içerik çakışması problemleri yaratabiliyor. Bu, sadece gelecek için değil, günümüzde de sıkça kullanılan bir negatif SEO atak tekniğidir. Google, uzun dönemde, URL’den çok sitedeki varlıklara öncelikli bir önem vereceğinden dolayı, bu tür spam ataklarına karşı da hazırlıklı olmanız gerekir. 
URL’ler sayesinde sahte ve gerçek sayfaları birbirinden daha kolay ayırabiliyoruz. Hatta herhangi bir URL, o web sitesinde kullanılan teknolojilerle ilgili fikir sunabiliyor. Örneğin; sitenin dinamik bir web sitesi mi yoksa statik bir web sitesi mi olduğunu anlamak gibi…
Eğer Google, olur da bir gün, web sitelerini değerlendirirken, URL yapısından çok, sitedeki içeriği öncelikli olarak önemserse, bu tür ataklar çok daha tehlikeli hale gelecek. 
İçerikleriniz, başka siteler tarafından çalınmış mı, kontrol edin. Kimi negatif SEO ataklarında, bunun tam tersi yöntemler de kullanılıyor. İçerik enjeksiyonu! Sayfanıza ait olmadığı halde, sizden habersiz bir şekilde web sitenize sahte içerikler enjekte edilmiş olabilir! 

AMP ve Canonical Saldırısı 

Hızlandırılmış mobil sayfalar (AMP), uzun dönemdir popülerliğini koruyor ve önümüzdeki yıllarda çok daha fazla AMP siteyle karşılaşacağız. AMP’ler, negatif SEO atakları için şu şekilde kullanılıyor:
Kötü, kalitesiz bir içerikle bir AMP sayfa hazırlıyorlar. “rel=canonical” etiketini kullanarak bu site içeriğini, sanki sizin içeriğinizmiş gibi gösteriyorlar. Yani, yine sahte (spam) içerik, ya da “duplicate content” riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. 
AMP gelecek vaat ettiği için, negatif SEO ataklarında daha yaygın bir şekilde kullanılacağı öngörülüyor. 

Negatif SEO Karşısında Kendinizi Geliştirin!

Ne yazık ki, en az teknoloji kadar bu ve benzeri negatif SEO kanalları da her geçen gün büyüyor. Yukarıda bahsettiğimiz yöntem ve atak çeşitleri, buz dağının sadece görünen yüzü! Bu yüzden, önümüzdeki yıllarda negatif SEO ataklarıyla başa çıkmak, belki de tek başına ayrı bir meslek haline gelebilir. Çünkü, çok detaylı, teknik ve birikim gerektiren bir alan. Yine de, teknik donanımınız el verdiğince, gelecekte web sitenizi bekleyen bu tür ataklara karşı önlem almalısınız.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim