Sıkça Sorulan Sorular Sitenizi Zirveye Taşıyabilir

Sıkça Sorulan Sorular Sitenizi Zirveye Taşıyabilir

Sitenize bir SSS yani Sıkça Sorulan Sorular şeması eklediğinizde, web siteniz zirveye taşınabilir! Böyle bir şema yaklaşık 1.000 kelimelik bir içerikle daha önce bir SEO uzmanı tarafından denenmiş. Biz de bu gerçek deneyimden çıkan sonuçları sizler için bir araya getirdik.

Sıkça Sorulan Sorular Neden Önemli? 

Sıkça sorulan sorular, Google aramalarında önemli bir yer (hacim olarak) kaplıyor. Önemli bir detay olmasının nedenlerinden birisi de bu. Son yıllarda Google’da tıklama oranları ciddi bir düşüş yaşıyor. Yani, web sitenizin üst sıralarda olması, onun mutlaka tıklanacağı anlamına gelmiyor! Bu oran, şu an toplam aramalar içerisinde %50’lere kadar büyüdü! Reklamlı tıklamaların durumu ise daha vahim. Toplam pastadaki tıklanma oranları sadece %5’lerde… 

Bu istatistikler de doğal olarak sadece site sahiplerini değil, konunun uzmanlarını da endişelendiriyor. Herkes, yeni çözüm yolları bulmanın peşinde. (Aslında tüm bu şaşırtıcı rakamlar, SEO’nun değerinin arttığını gösteriyor. Yapmanız gereken şey, kurallara ve SEO rehberlerine uymak). 

Şu an, Sıkça Sorulan Sorular gibi, kullanıcıya aradığı konuyla ilgili hızlı ve net cevaplar veren içerikler daha popüler. Çünkü Google uzun zamandır “zengin içerik” kavramına daha çok odaklanıyor. Daha önceki yazılarımızı takip edenler bilirler. Şu an aramalarda Featured Snippets gibi zengin bilgi içeren alanlar SEO açısından oldukça değerli. 

Bir SSS şeması da, benzer şekilde, Featured Snippets alanları için size önemli fırsatlar sunacaktır. 

(Konuyla ilgili, Google’ın resmî Developer Dokümanından daha ayrıntılı ve profesyonel bilgiler edinebilirsiniz.) 

Sıkça Sorulan Sorular Gibi Bir İçerik Web Sitenize Ne Tür Katkılar Sağlar? 

• Google aramalarında “İnsanlar ayrıca bunu da sordu…” ve benzeri özellikli alanlarda görünümünüz artacaktır. 

• Rakiplerinize karşı avantaj sağlamak istiyorsanız, SSS bu konuda sizin için harika bir SEO tekniği olacaktır. Çünkü, SSS alanları hacim olarak Google’da büyük bir yer kaplıyor.

• Tıklanma oranlarınız kesinlikle artacaktır diyebiliriz. (3 ay içerisinde CTR oranlarını 2 kat artıran benzer örnekler var.) 

• İçeriğinizin en az 1.000 kelimeden oluşmasına dikkat edin. 

• Anahtar kelimelere dikkat edin (abartıya kaçmadan). 

• Sıkça sorulan sorular gibi şemalar ve içerikler, Google’ın özellikli alanlarında, kısa cevaplardan daha fazla yer kaplıyor. Bu da, kısa cevapların gösterildiği bir alanda, uzun ve bilgilendirici içeriklerle de yer alabilmek gibi bir avantaj sağlıyor. 

• İçeriklerde, sadece bilgi veren anahtar kelimelere değil, işlemsel (ticaret, alışveriş vb.) anahtar kelimelere de yer verin. Tıklanma oranlarınız bu ikinci tip anahtar kelimelerle daha çok artacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim