Google Güncellemesi Panda 4.2 Başladı!

Google Güncellemesi Panda 4.2 Başladı!

Son Panda güncellemesi 25 Eylül 2014'ten bu yana resmi olarak herhangi bir Panda güncellemesi olmamıştı. Geçtiğimiz hafta sonu itibari başlayan güncelleme etkilerini yavaş yavaş gösterecek. Ama tablo ortaya çıktığında çok sitenin canı yanacak bizden söylemesi.

Panda algoritması kullanıcılarına arama sonuçlarında  daha iyi içerik ve daha detaylı bilgi veren sayfalar ile buluşturmayı hedefleyen bir düzenlemedir. Son dönemlerde yetersiz ve kötü içeriği filtreleyebilmek için Google farklı yöntemler geliştirdiği üzerine duyumlar almıştık.
Yani web sitenizde sadece içerik olsun diye yazdığınız yazılar var ise artık bunların sitenize yarardan çok zarar vediğini söylemeliyiz.

Sitenize giren kullanıcıyı kelime adedi yüksek fakat içerik olarak boş ve kalitesiz bilgilerden oluşan bir içerik ile karşılıyorsanız hemen önlem almanızı tavsiye ederiz.
''Bu güncelleme bazı siteler için ödül bazı siteler için ceza olabilir.''
 
Neler yapılmalı bir bakalım ;

Duplicate içerikler : Web sitenizin içinde bulunan içerikler sitenize özgün değil diğer Panda güncellemelerinde olduğu gibi bu güncellemedende etkilenmesi olası bir durum. İçeriklerinizde aynı metin üzerinde düzenleme yaparak yayınladıysanız veya yazdığınız metinlerin bir kısmı orjinal bir kısmı kopya ise hemen düzenlemelere başlayınız.

Faydasız içerikler: Google güncellemelerinin hepsi kullanıcılarını daha faydalı web siteleri ile buluşturmaktır. İçeriklerinizin hepsi güncel fakat çok genel bilgilerden oluşuyor ve kullanıcıya bir şey vermiyorsa bu güncellemnin hedefi sizsiniz. Hemen işe başlamalısınız.

Google artık kullanıcının, sitenizde veya arama sonuçlarında çıkan bir sayfda ne kadar vakit geçirdiğini kriter olarak almaktadır. Kötü içeriğiniz var ise kullanıcı bu içeriği okumaz ve sitenizden çıkar.

Yapmanız gereken web sitenize girerek tüm içeriklerinizi orjinal ve kullanıcılar tarafından okunabilecek bilgi veren bir web sitesi haline getirmek olmalı.

Ayşenur Alpakut



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim