Google Core Update ve 2015 Panda Güncellemesi

Google Core Update ve 2015 Panda Güncellemesi

Google Core Update ve 2015 Panda Güncellemesi

Site sahiplerinin korkulu rüyası olan Google güncellemeleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Google arama sonuçlarını daha iyi hale getirmek için güncelleme çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Google Core Update ile ilgili şöyle kısa bir açıklama yaptı,
"Bu bir Panda güncellemesi değildir. Bildiğiniz gibi arama algoritmasında sürekli bir iyileştirme yapıyoruz ve sürekli geliştirmekteyiz. Her yönüyle arama algoritmasını geliştirici çalışmalarımız devam edecek."

Google Core update güncellemesi arama sonuçlarında etkisi hemen görülmeye başlandı. Arama sonuçlarında 1 -5 sıralamaları değişikliklere uğradığını gözlemlemekteyiz. Bu güncelleme Panda-Penguen-Qualty-Mobil veya Https ek güncellemesi bir şey değil. Ancak 2015 Google Core update güncellemesi, sonuçları değiştiren net unsurlar nelerdir henüz belli değil. Ancak istenilen kriterler zamanla netleşecektir.

Gary Illyés çok yakın zamanda yeni bir Panda güncellemesinde hayatımıza gireceğini bildirmişti. Kalitesiz ve yetersiz içerikleri tespit etmek için farklı bir kaç unsur bulduklarını açıkladı.Bu güncellemeden etkilenen sitelerin kısa bir süre içinde kendilerini iyileştirdiğinde arama motorlarındaki eski yerini alabileceklerini de belirtti.

Bu güncelleme sonrası ağır darbe alan İnternet sitelerinin geri gelmeme ihtimalide söz konusu. Yani sitemize bir an evvel sahip çıkmanın zamanı geldi geçiyor.

Oldu ki bu güncellemelerden olumsuz etkilendiğinizi düşünüyor, sıralamalarınız anlam veremediğiniz sebeplerden gerilemeler oluyor ise bu bir uyarı sinyali olabilir. Web sayfanızın içeriklerini ve genel seo ayarlarını bir an evvel kontrol etmenizde yarar var.

Sonuç olarak bu yakın zaman içerisinde güncelleme sonrası web sitenizde düşüş gözlemlediyseniz.
Aşağıdaki verilerinizi gözden geçirebilirsiniz.

1- Web sitenizin içerik kalitesi ve yeterliliği  ( Kalabalık cümlelerin olmadığı anlatımlar )
2- Web sitenizin seo ayarları ( Meta düzenlemeleri - Tecrübeli ellerden yapılan planlama ile )
3- Kod optimizasyonu
4- Kullanıcı uyumluluğu
5- Mobil Uyumluluğu

Bu maddelerden hemen bir başlangıç yapalım  .. 

SEOCU.COM Kurucu Ortağı
Ayşenur Alpakut



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim