Google Penalty Nedir? Bu Hataya Düşmeyin!
Google, 1998 senesinde kurulduğundan itibaren daima tek bir hedefe odaklandı. O da Google’da arama yapan kullanıcılara en iyi sonuçları göstermek. Bunun için birkaç kriter belirlendi. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de, herhangi bir web sayfasının aramalarda ne kadar sık görüntülendiği…
Google’dan “Penalty” (Ceza) görmek istemiyorsanız, aşağıdaki hataları yapmayın!
Bir web sayfası çok sık görüntülenme alıyorsa, bu onu, sıralamalarda yukarıya taşıyacaktır. İşletmeler, yıllar içerisinde bu gerçeği fark ettiler. İşte savaş da o zaman başladı!
Sıralama savaşları!
Firmalar, daha çok görüntülenme almak için, bu işi bir ücret karşılığında sunan korsan hizmetlere yöneldiler. Bu ilk olarak anahtar kelime sahteciliğiyle başladı. Google’ı yanıltmak için birçok sahte taktik uygulandı. Sonuçta, bu tür eylemler Google’ın arama kalitesine zarar verdi.
Google güncellemeleri
Google’ın bu soruna karşı en etkili çözümü, sürekli olarak algoritmayı güncellemek oldu. İlk güncellemeler habersiz bir şekilde yapılıyordu. Öncelikli hedefleri de, kaliteli içeriklere odaklanmaktı.
İşte bu yüzden, günümüzde konu SEO olduğunda kaliteli içerik kavramı sürekli karşımıza çıkıyor! Yazım kuralları olsun, imla hataları olsun, yazının uzunluğu olsun, Google artık her şeyi ayrıntılı bir şekilde denetliyor ve puanlıyor diyebiliriz. Şu an, doğal görünmeyen linkler de Google’ın savaş verdiği hedefler arasında.
Tüm bu sistem içerisinde, web sitenizin mimarisi de öne çıkmış ve SEO açısından değer kazanmış oldu. Kullanıcılar, aradıkları içeriğe ulaşmak için binlerce linke tıklamak zorunda değiller. Bu, kullanıcı memnuniyeti açısından hiç de hoş değil. Bu nedenle, bu ve benzeri hilelere başvurmaktan da kaçınmalısınız!
İşin bir de korkutucu yönü yok değil! Siz farkında olmadan herhangi bir hileye başvurmasanız bile, yine de bazen “penalty” problemiyle karşılaşabilirsiniz. Aslında günümüzde işletmelerin öncelikli şikayetlerinden birisi de bu!
Google’ın ceza verdiği tipik hatalar neler?
• Gelişigüzel içerik üreten siteler cezalandırılıyor. Kaliteli içerikler üretemiyorsanız, hiç üretmeyin daha iyi. Google bu noktada içeriğinizin hangi amaçla yayınlandığını kolayca anlıyor.
• Ücretsiz hosting hizmeti alıyorsanız, tehlikede olabilirsiniz. Çünkü bu tür ücretsiz yayın sunan şirketler hoş olmayan reklam çalışmalarıyla sitenize ve site otoriterliğinize zarar verebilirler.
• Anahtar kelime aldatmacalarını hiç denemeyin! İçeriklerinizde, doğru anahtar kelimeleri tabii ki kullanın. Ama bunu abarttığınızda fark ediliyor!
• Eğer sitenizin daha çok görüntülenme alması için “redirect” hilelerine başvurursanız, yine ceza yiyebilirsiniz.
• Google’ın sahteciliği hemen anladığı hilelerin başındaysa, kopya içerikler geliyor! Ürettiğiniz içeriklerin orijinal olması şart! Yoksa, Google’da hiçbir şansınız yok.
Bir Önceki Makalemiz : H1 Etiketi ve Başlık Etiketlerinin SEO Etkisi
Bir Sonraki Makalemiz : 2020 SEO Teknikleri ve Kazandıran Yeni Trendler