Google Arama Alanlarını Genişletiyor

Google Arama Alanlarını Genişletiyor

Google, iMessage ve diğer iOS tarayıcı uygulamalarında, kendine daha geniş bir yer açarak, arama alanlarını genişletiyor! Yeni eklentilerle birlikte Google, bir arama motoru olarak iOS üzerinde çok daha görünür hale gelecek ve kullanımı da artacak.

Google’dan Yapılan Açıklama  

Google, geçtiğimiz pazartesi günü, gerçekleştirmiş olduğu yeni entegrasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, arama fonksiyonları, iOS üzerinde çok daha fazla sayıda uygulama için aktif hale geliyor. iMessage ve Safari gibi tarayıcı uygulamaları da bu genişlemeye dahil edildi.

Yeni Özellik Nasıl Aktiflerştirilir? 

Yenilenmiş iMessage uzantısı incelendiğinde, kullanıcıların Google’da arama yaparak, sonuçları sohbet ettikleri kişilerle paylaşabildikleri görünüyor. Bu yeni fonksiyonu aktifleştirmek için App Store ikonuna tıklamanız yeterli (iMessage’ta sohbet edilen ekranda mesajlar alanının yanında bulunuyor). İkonu tıkladığınızda “Google App” ikonu ve farklı seçenekler karşınıza çıkıyor. Bu adımlar için uygulamayı öncesinden iPhone’unuza indirmiş olmanız gerekli.  Ayrıca, arama sonuçlarında, benzer sonuçları görmek için kullanabileceğiniz bir kısayol butonu da mevcut. 
Örneğin “Yemek” ikonuna tıkladığınızda, Google size, yakındaki restoranlara ait bilgi kartları gösteriyor. Arkadaşınızla iMessage’ta sohbet ederken, paylaş özelliğini kullanarak bu bilgi kartlarını sohbet ekranında paylaşabiliyorsunuz. 
Şu an için kesin olmamakla birlikte, bu bilgi kartları listesini tek bir dokunuşla tamamen paylaşamıyorsunuz. Bunun için URL’yi kopyalamanız ve sohbet ekranına yapıştırmanız gerekiyor. Uzantı ve özellikleri henüz çok yeni olduğu için, ileride bu konuyla ilgili de bir geliştirme yapılabileceğini tahmin ediyoruz.

Kullanıma Açılan Farklı Arama Alanları 

Diğer bir güncelleme ise, ilgili sonuçlara ve ilgili farklı makalelere, makaleyi okurken de pratik bir şekilde ulaşabileceğiniz bir özellikle ilgili. iPhone kullanıyorsanız, bu özellik Safari dahil tüm tarayıcılar için geçerli. Yeni özelliği kullanmak istiyorsanız, paylaşım menüsünden Google Aramalar uzantısını aktif hale getirin. Sadece Google ikonuna dokunduğunuzda bile, ilgili aramaların yapılıp sonuçların gösterildiğini göreceksiniz. 
Google, geçtiğimiz sonbaharda bu uzantıyı, kendi iOS uygulamasında hayata geçirmişti. Böylece, kullanıcıların keşif alanlarını genişletmiş oldu. (Şu an her ülke için geçerli değil). Fakat yukarıda bahsettiğimiz özellik, bu uzantının yenilenmiş bir versiyonu. Hem görsel açıdan daha şık bir tasarıma sahip, hem de footer menüye, direkt olarak eklendiği özel bir konuma sahip. 
Ekranı yukarı doğru kaydırmanız, ilgili makalelere ait bilgi kartlarını (karusel) görmeniz için yeterli! Tüm bu güncellemelerle birlikte, daha fazla sayıda uygulama üzerinden Google’a erişim sağlanabilecek. Hem de, kullanıcı dostu çok pratik dokunuşlarla… 
Google, artık mobil uygulamalar ekosisteminde çok daha geniş bir yere sahip.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim