Meta Description ve Markalaşma Tıklamayı Artırıyor

Meta Description ve Markalaşma Tıklamayı Artırıyor

Çok yakın bir tarihte yapılan bir araştırma, ilginç sonuçlar verdi! Meta açıklamalar (meta descriptions) ve markalaşma, tıklama oranlarında en büyük etkiyi yaratıyor. 
Marka isminizi takip eden bir “meta description” ve ardından gelen bir sayfa başlığı, arama sonuçlarında tıklama oranlarınızı artıran en etkili yol. 

Tıklama Oranlarını Artırmak İçin En Etkili Yöntem 

Aslında bu araştırmayı çok gerçekçi kılan bir detay, bunun gerçek kullanıcılarla yapılmış bir anket olması. Kullanıcılara çok yalın bir şekilde “Tıklama kararınızı en çok ne etkiliyor?”, diye sorulmuş. Yaklaşık %63’ünün verdiği cevap, meta descriptionlarla ilgili! Katılımcıların yaklaşık %24’ü ise, marka isminin tıklama yapmalarında etkili olduğunu belirtmişler. %13’lük bir kesimin cevabı da, “Başlık” olmuş. 

Farklı bir araştırma, markalaşmanın, marka isminin ne kadar güçlü olduğuyla ilgili kayda değer rakamlar veriyor. Katılımcıların %55,1’i, arama sonuçlarında, sadece ismini bildikleri markaların linklerini tıkladıklarını belirtmişler. 

Kullanıcılar Google Arama Sonuçlarının Gelişme Kaydettiğini Düşünüyor

Ocak 2019 tarihinde yapılan farklı bir anketten de sonuçlar paylaşalım. Yalnızca 11 aylık bir dönemde, Google’ın arama sonuçlarını geliştirmiş olduğunu düşünenlerin oranı %58,5! 
Yine yaklaşık bir oranda (%55,5) katılımcılar, “Featured Snippets” ve arama sonuç sayfalarında yapılan diğer güncellemelerin, işe yaradığı görüşünde. 

Reklamlardaki Artış Kullanıcıları Kaçırır Mı? 

Kullanıcılarla, arama sonuçlarında gösterilen reklamlarla ilgili de bir anket çalışması yapılmış. Dünya genelinde, tüm kullanıcıların yaklaşık olarak 3’te 1’i, aşırı reklamların onları negatif etkileyeceğini söylemiş. Bu oran %66,7 ve ayrıca aşırı reklamların onları Google’ı daha az kullanmaya iteceğini de belirtmişler! 
Farklı sonuçlar veren farklı anketlerin de yapıldığını belirtmemizde fayda var. Bazı kullanıcılar, Google reklamlarının (arama sonuç sayfasındaki linkler vb.) aradıklarını bulmalarını kolaylaştırdığı düşüncesinde. 
Yine de geçmiş yıllar ve günümüzde yapılan birçok anket gösterdi ki, insanlar aşırı reklamdan kaçınıyorlar. Hangimiz, sürekli reklamlara maruz kalmak isterdik ki? Özellikle de önemli bir konuda internette arama yaparken? 

Bu Anketlerden Nasıl Sonuçlar Çıkartabiliriz? 

Yüksek tıklama oranları için meta description ve markalaşmaya ayrı bir değer göstermeniz gerekiyor. Çünkü, tıklama oranlarına etkisi muazzam! Türkiye’de birçok şirket ne yazık ki henüz markalaşmanın değerini yeterince kavramış değil. Oysa, konu SEO başarısı olduğunda bile, marka farkındalığı insanların sitenizi tıklayıp tıklamamalarında etkili olabiliyor. 
Organik görünürlüğünüzün artması için de marka çalışmalarınızı ciddiye almalısınız. 
Meta description kısmında kullandığınız kelimelerin, kullanıcı odaklı olmasına dikkat edin. “Kullanıcının niyetini anlamak”, başarılı bir SEO stratejisinin neredeyse her yerinde var. Hatta, Google, başlığınızın değil de, içeriğin daha anlamlı olduğunu düşünürse; arama sonuçlarında başlığınız yerine, içeriğinizi gösteriyor! 
Kullanıcılar Google gibi, kendini sürekli güncelleyen bir araçtan memnunsa, bizlerin de, şirketlerimizi ve tabii ki SEO çalışmalarımızı bu tür yeniliklere adapte etmemiz şart. Böylece, potansiyel müşterilerimiz de markamızdan memnun kalacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim