Optimizasyon Nedir? Neden Yapılır?

Optimizasyon Nedir? Neden Yapılır?

Optimizasyon Nedir

Günümüzde internette binlerce site mevcuttur. Bu sitelerin sayısı arttıkça çekebildikleri ziyaretçi sayısı da orantılı olarak bölünmektedir. Siteler her geçen gün kaybettikleri ziyaretçilerini yeniden kazanmak adına insanların sitelerine ulaşabileceği platformlarda kendilerini göstermeye çalışmaktadır. Bu platformlardan en çok kullanıcıların tercih ettiği arama motorları siteler için bulunmaz bir fırsattır.

Neden Yapılır

Arama motorları piyasasında şu an tek lider olan Google siteleri bazı kriterlere göre inceler ve üst sıralara çıkarır. ‘SEO nedir?’ sorusuna bu noktada cevap verebiliriz. SEO, bir sitenin arama motorlarının kriterlerine göre yeniden yapılandırma işlemidir.
Sitenizin arama motoru kriterlerine uyması için bazı çalışmalar yapmalısınız. Bu size ziyaretçi olarak dönecektir. Yani ‘SEO neden yapılır?’ sorusunun cevabı aslında sitenize sadece ziyaretçi çekmektir. Sitenize ziyaretçi çekerek de dolaylı olarak para kazanırsınız. Sonuç olarak SEO, sitenizin para kazandırması ve üst sıralarda yer alabilmesi için oldukça önemli bir faktördür.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim