Ziyaretçi’nin ve Takipçi’nin Seo’ya Etkisi

Ziyaretçi’nin ve Takipçi’nin Seo’ya Etkisi

Siteyi Tamamlayan Takipçiler

Bir site için olmazsa olmazlardan daha doğrusu sitenin kısmen niteliğini belirleyen unsurlar ziyaretçi ve takipçi kitlesidir. Ziyaretçilerin ve takipçilerin kuşkusuz hem siteye hem de seo’ya etkisi olduğu gibi seo’nun da ziyaretçi ve takipçiye etkisi tartışılamaz bir konudur. Ziyaretçi genelde arama motorları, reklamlar, sosyal ağlar veya tavsiyeler aracılığı ile gelen sitede işini görecek içeriklere göz atıp hemen çıkıp gidendir. Takipçi ise genel olarak site’nin genel sosyal ağ veya arkadaş çevresinden oluşan siteyi sürekli olarak takip eden kitledir.
Ziyatreçi kitlesine bakıldığında aslında site için önemli bir unsur gibi gözükmemekte. Çünkü sürekli kalıcılığı olmamaktadır.

Sosyal Ağlardan Takipçi Kazanma

Ancak yerinde çalışmalar yapıldığında bunların tamamen olmasa da bir kısmını takipçi statüsüne geçirip kalıcığı sağlanabilir. Bu çalışmalara gelişmiş bir seo, ziyaretçilerin hoşuna gidecek ve kalıcılıklarını sağlayacak içerikler, yarışmalar, e-bülten(e-mail takio gibi), geri bildirim formları(ziyaretçilerin istek ve önerileri için), sosyal ağların siteye uygun bir şekilde entegre edilmesi(sosyal ağ sayfaları ve profilleri gibi bileşenler) örnek olarak gösterilebilir. Bu ve bunlara benzer ziyaretçi etkileme ve kalıcılık sağlama gibi staretiji ve uygulamalar gerçeleştirildiğinde ziyaretçilerin takipçi statüsüne geçirilip kalıcı sürekli ve kalıcı olmaları sağlanabilir.Ziyaretçilerin seo’ya katkıları siteye geri bildimleri yaparak sitenin gelişmesinde görüş ve önerilerde bulunması, sosyal ağlarda paylaşımlar yaparak daha fazla ziyaretçi ve takipçi kitelesini ulaşmada katkı sağlaması ve bunun sonucunda arama motorları tarafından dikkat çekilip siteye daha fazla ilgi göstermeleri gibi sonuçlar doğurabilir.

Ziyaretçilerin Optimizasyona Etkisi

Takipçilerin seo’ya olan etkisi ise daha fazladır. Çünkü sitede çok daha fazla zaman geçirir, arkadaş çevresine tavsiyelerde bulunur, sosyal ağlarda daha fazla paylaşımlar yapar, daha fazla geri bildirimlerde bulunarak sitenin gelişmesinde daha fazla katkı sağlar ve içeriklere yorumlar yaparak sitenin ve içeriklerinin önemini artırıp sitenin arama motorları üzerinde kalıcı bir önemliliğini sağlar. Bu sayede daha fazla ziyaretçinin gelmesi ve içeriklerin arama motorlarında daha hızlı bir şekilde indexlenmesi gibi güzel sonuçlar da ortaya çıkar.Ziyaretçiler ve takipçilere yönelik gerekli seo  ve içerik çalışmaları da yapılmalıdır. Bunlara örnek verecek olursak, göz alıcı ancak hızlı bir tasarım, özgün içerik, içeriklerde dikkat çekici görseller, ziyaretçi ve takipçi potansiyeline sahip sitelerde tanıtım yazıları, dikkat çekici görsel veya yazılı diğer reklamlar olabilir.Her ne kadar ziyaretçinin kalıcılığı çok fazla olmasa da takipçiye verilen değer kadar ziyaretçiye de değer verilmeli, onların geri bildirimlerini dikkat almalıdır. Çünkü ziyaretçilerin kazanılması ve takipçi statüsüne geçirilmesi için onları önemli görmek esastır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim