Optimizasyon ve Reklam Arasındaki Farklar

Optimizasyon ve Reklam Arasındaki Farklar

Gerçek Bütçeyi Hangisi Hak Ediyor

Belki de en çok merak edilen konulardan birisidir. Bu nedenle ikisinin sağladığı avantajlar ve dezavantajları ele almak istedik.

Ziyaretçi bazında ele alalım optimizasyon yapılmasını tercih eden kişiler kelimenin rekabetine göre zaman alan geri dönüşler sağlarken, reklamlar bu alanda daha hızlı ziyaretçi artışı sağlayabilir tabii ki bütçeniz yettiği kadarıyla.

Optimizasyon çalışmalarının faydalarını sıralamada istediğiniz yerlere geldiğinizde daha uzun süre alabilirsiniz fakat bu reklamlarda bütçenize göre değişiklik göstermektedir. Reklam bütçeniz bittiği anda Google ekstradan size bol keseden ziyaretçi sunmaz.

Sitenizin tüm popülerliğinin alt yapısını siz oluşturduğunuz için kartlar sizin elinizdedir. Reklam kampanyaları bu alanda yönetilmesi ve uygulanması kolay olsa da bu yönlendirme kaynaklı bir ziyaretçi artışıdır.

Seo’da sitenizin ismi yayıldıkça ve bilindikçe güveniniz artar fakar reklam kampanyalarında siteniz ziyaretçilerin gözünde “bu nereden geldi” veya “damdan düşen kedi” muamelesi görebilir. Seo çalışmalarının garantisi olmasa da %90 olumlu sonuçlar verir. Reklam çalışmaları da bu alanda istediğiniz getirinin garantisini veremez.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim