WordPress SEO Teknikleri ve 2017 Kontrol Listesi-2

WordPress SEO Teknikleri ve 2017 Kontrol Listesi-2

18 Nisan, salı günü yayınladığımız makalemizde, WordPress SEO tekniklerini paylaşmaya devam edeceğimizi söylemiştik. İlk makalemiz için Tıklayın. Sözümüzde duruyor ve güncel kontrol listenizde bulunması gereken diğer teknikleri de aşağıda paylaşıyoruz!

İçerikler, Krallığını Koruyor Mu?

Evet, içerik kraldır sözü halen geçerli. Hem Google hem de sizi takip eden kullanıcılar “kaliteli” içeriğin peşindeler. Sık sık kısa formda içerikler paylaşmak yerine, kalitenin yanında uzun da bir formata sahip içerikler paylaşmanız iyidir. 
Ancak bu kriter, içinde bulunduğunuz sektöre göre tabii ki değişiklik gösterebilir. Örneğin bir haber sitesiyseniz, içeriğin uzunluğu konusunda durum tam tersi olabilir. Yine de son yapılan testlerde uzun formattaki içeriklerin diğerlerine göre önde olduğunun tespit edildiğini belirtelim. 
CanIRank, içerik uzunluğunun etkisini araştırdığı bir rapor yayınladı. Uzun içeriğin daha fazla sayıda backlink kazandırıp kazandırmadığını da ayrıca incelemişler. Sözü fazla uzatmadan, uzun formattaki içeriğin, aramalarda daha iyi sonuç verdiğini tespit etmiş olduklarını söyleyebiliyoruz. 

URL’leriniz Kısa Olsun!

Google’ın sevdiği WordPress siteler; temiz, organize ve iyi şekilde yapılandırılmış olanlardır. Buna, URL’lerin kısa olması da dahil. Kısa URL, CTR gelişimine de yardımcıdır. 
MarketingSherpa’nın çok yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğu bir araştırmada, yöneticilerin aşağıdaki özelliklere sahip URL’leri, arama listelerinde tıklama eğilimlerinin tam %250 daha yüksek olduğu tespit edilmiş. Nedir bu özellikler?
1. URL’nin kısa olması
2. Uzun bir URL’nin hemen altında yer alması (Arama sonuçları listesinde)
Bu yüzden, URL’nin kısa olması, düşündüğümüzden daha büyük fark yaratıyor. Rakamlar da bunu destekliyor. 

İmajları Doğru İsimlendirdiğinizden Emin Misiniz?

Bu madde, WordPress site sahiplerinin büyük bir kısmının hataya sürüklendiklerinden biri. Yani, imajları gerektiği gibi isimlendirmemek! İmaj isimlerinde uygulayacağınız çok küçük adımlar, arama sonuçlarında büyük fark yaratabilir. Aşağıdaki maddeleri uygulayın:
1. İmajlarınızı direkt olarak yüklemek yerine, içeriğinize uygun bir şekilde isimlendirin. Örneğin; DC000.JPG yerine “wordpress-seo.JPG” gibi bir isimlendirme çok daha doğrudur! 
2. İmaj isimlerinde tire işareti kullanmak gerekiyor. Kelimeler arasında alt çizgi veya nokta yerine, tire işareti kullanın. Google, tire ile ayrılmış kelimeleri, birer farklı kelime olarak okuyor, ama diğer işaretler için bu geçerli değil!
3. Eğer mümkünse, odaklandığınız anahtar kelimeyi de imaj isimlerinde kullanın. İlk öncelik görselin ne ifade ettiği; ama görseli ifade ederken anahtar kelimenizi de kullanabilirsiniz. Zaten içeriğinize uygun bir görsel seçerseniz, görsel isminde de anahtar kelimenizi belirttiğiniz bir açıklama eklemek mümkün. 

Dofollow ve NoFollow Linklerin Karşılaştırılması

Konu WordPress SEO’su olduğunda, iki tür linkten bahsedebiliriz. Bunlardan birisi dofollow, diğeri de nofollow linklerdir. İkisi arasındaki fark basitçe şu şekilde:

Dofollow Linkler:

WordPress’te oluşturduğunuz her link dofollow özelliktedir. Google, dofollow linklerle karşılaştığında bunları tarar ve ilgili olduğu diğer sitelerle ve o sitelere ait sayfalarla bir tür etkileşime girer diyebiliriz. Bu da site otoritesinin gelişmesinde ve sıralamalarda iyi yerlere gelmek açısından gereklidir ve doğaldır. İnsanlar daha fazla backlink kazanmaktan bahsederlerken, işte bahsettikleri linkler dofollow özellikte olanlar. Yani, sahip olduğunuz bu tür linkler ne kadar fazlaysa, o kadar iyi!

Nofollow Linkler:

Nofollow linkler, aşağıdaki örnekte olduğu gibi “rel” sembolü içerirler:

<a href=”https://www.seocu.com/” rel=”nofollow”>link</a>

Yukarıda, dofollow linkleri anlatırken Google’ın diğer sayfa ve sitelerle bu linkleri de içine aldığı bir etkileşime girdiğinden bahsetmiştik. Durum burada tam tersi. Nofollow linkler Google’a “Beni ihmal et, beni görme.”, derler. 
Böyle söyleyince, nofollow özellikteki linklerin önemsiz olduğunu düşünmeyin. Nofollow linkler de siteye trafik kazandırılması için görev üstlenirler. Örneğin; Twitter profilinize vermiş olduğunuz link nofollow özelliktedir; ama site trafiğinize katkı sunar! 
Yani Google, sitenizi değerlendirirken her içeriği değil, sizinle ilgili olan içeriği değerlendirmek ister. Bu yüzden, Google’ın değerlendirme yapmak için bir araya getirdiği karışıma, nofollow özellik taşıması gereken linkler dahil edilmemeli. 

Bitirirken:

WordPress SEO Teknikleri ve 2017 Kontrol Listesi 3. Bölüm için Tıklayın



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim