SEO İle Yüksek Trafik Kazanmanın Yöntemleri

SEO İle Yüksek Trafik Kazanmanın Yöntemleri

Dünyaca ünlü SEO profesyonellerinden Andrew Dennis, tamamen yepyeni bir marka için geliştirdiği SEO stratejilerini paylaşmış. Bu stratejilerle web sitelerine 12 ayda 100.000’in üzerinde ziyaretçi çekmeyi başarmışlar. İşin güzel tarafı, Andrew Dennis’in tüm süreci paylaşmış olması. Bizler de sizin için bu gerçek yaşam tecrübesinde kullanılan SEO tekniklerini kısaca özetledik. Bu teknikleri, yeni girişiminiz için uygulamaya ne dersiniz?
Çoğu işletme gibi Dennis de, SEO stratejilerini ve kullanacağı teknikleri kurgularken, kendisine iki ana hedef belirlemiş. Bunlardan birisi yüksek trafik, diğeri de satış, yani yüksek kâr oranı!
Stratejinin genel hatlarını birkaç maddeyle verelim:
1. Acele etmeden “easy wins” dedikleri bir çalışma prensibinde başlamışlar. 
2. Birkaç önemli web sayfasından, uzun dönemli ve stratejik backlink’ler kazanmışlar. 
3. “Pasif link kazanımı” kanalları oluşturmuşlar. 
4. Web içeriklerini oluştururken, bizim de sık sık sözünü ettiğimiz “kullanıcının niyetini anlamak” ilkesini benimsemişler.
5. Düzenli olarak analizlerini sürdürmüşler ve gerekli teknik güncellemeleri yapmışlar. 

Şimdi gelelim SEO tekniklerine, stratejilere ve ayrıntılara:

Sitenin başlangıç aşamasında, rekabetin daha az olduğu yerleri incelemişler. Bunun yüksek site trafiği için bir fırsat olduğunun farkındalar. Trafik değerini ölçen yardımcı araçlar bulunuyor. Bu araçları kullandıkları için, verilerle; yani ayakları yere sağlam basan bir stratejiyle başlamışlar. 

Analizlerin vermiş olduğu güzel haber şu şekilde:

Rakipleri, hatta büyük markaları bile incelediklerinde; içeriklerin yeterli kalitede olmadığını tespit etmişler. İşte apaçık bir fırsat alanı!
Kaliteli içeriklerin, rekabette büyük bir avantaj yaratacağını bilerek, tüm içerik sürecini oldukça detaylı ve kalite odaklı bir anlayışla yürütmüşler. Örneğin; kesinlikle stok görsel kullanmamışlar. Tüm fotoğraflar kendilerine ait. Benzer şekilde, grafik tasarımlara da özen göstermişler. İçerik metinlerinin satır genişliğinden, fontun büyüklüğüne; yazıların kolay anlaşılır olmasından ikna edici olmasına kadar tüm detayları büyük bir titizlikle ele almışlar. Bu size korkutucu gelmemeli; çünkü Dennis ve ekibi, tüm bu emeklerinin karşılığını aldı!
Yukarıda da değindiğimiz gibi, potansiyel müşterilerin arama niyetlerini anlamaları ve onların aradıkları sorulara cevap veren içerikler üretmeleri; başarılarında, en büyük etken olmuş diyebiliriz. 

Backlink Stratejisi

Backlink stratejilerinde, otoriterliği yüksek siteleri hedeflemişler. Başarı için gerekli olan diğer bir ilke de “tutarlılık”. Kendi sektörleriyle ilgili web sitelerine odaklanmışlar. 
Web sitenizde spesifik bir sektör liderine, ürün veya servise yer verdiğinizde müşterilerinizin gözünde güven kazanırsınız. Bunun dışında; eğer rakiplerinizde olmayan, tamamen size özgü bir ürüne sahipseniz, yine farklılaşmayı başardınız demektir. Dennis ve ekibi tüm bu stratejilere sadık kalmış. Bununla da kalmayarak, ürün indirimleriyle ilgili kampanyalar düzenlerken, hedef kitle ve rakip analizi yapmışlar. Ayrıca, yerel SEO tekniklerini dikkate alarak, kendi iş bölgelerinden; yerel tedarikçileri ve hizmet sağlayıcılarını kaynak göstermişler. Tüm bu stratejiler, aslında başlı başına birer SEO tekniğidir!
 
Takip ettikleri diğer bir kreatif strateji de, fotoğraflarının kullanımına izin vermiş olmaları. Tabii ki, web sitelerini kaynak gösterme şartı da ilave etmişler. Fotoğraflara ve içeriklere büyük bir önem atfettikleri için, bahsettiğimiz fotoğraflar da doğal olarak büyük bir ilgi görmüş ve bu kreatif strateji de başarıya ulaşmış gibi görünüyor.
İçeriklerle ilgili diğer ayrıntılara girmeyeceğiz. Çünkü birçok yazımızda kaliteli içeriğin ne olduğu ve nasıl olması gerektiği ile ilgili yüksek sayıda teknik paylaştık. Daha önceki yazılarımıza göz atabilirsiniz. 
Son olarak, yukarıdaki stratejilere bağlı kalarak, düzenli aralıklarla, arama motorlarındaki başarılarını gözlemlemiş ve test etmişler. Sonuç, 12 ayda 100.000 ziyaretçi olmuş!
Dennis, bu stratejinin her web sitesi için geçerli olmayabileceği uyarısında bulunuyor. Biz de kendisine hak vererek, izledikleri adımları daha genel tutmaya çalıştık. Böylece, birçok site için fayda getireceğini umuyoruz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim