Sitenizin Yükselişinde Olmazsa Olmazları

Sitenizin Yükselişinde Olmazsa Olmazları

Özgün ve Güncel İçerik

Özgün içerik hiçbir siteden veya başka kaynaklardan kısmen ya da tamamen alıntı yapılmadan kişinin doğal üslubuyla ve doğal olarak düşündüklerini ortaya koymasıyla oluşturulur. Arama motorları önceleri özgün içerikleri çok fazla önemsemese de son yıllarda özgün içeriğe göre algoritmalar geliştirmekte. Kısacası son zamanlarda özgün içerikler bir seo kadar önemli bir etken haline geldi. Bir yandan seo çalışması süreci devam ettirililirken diğer yandan da sitede yayınlanan içeriklerin özgün ve farklı olması sağlanılmalıdır. Ayrıca içeriklerin özgün olduğu kadar güncel olması da gerekmektedir.
Sitede yayınlanılmak üzere hazırlanan içerikler yalın ve anlaşılır bir üslupla yazım ve imla kurallarına uygun alıntı yapılmadan kullanıcıların ve arama motorlarının ilgilisi çekebilecek düzeyde hazırlanılmalıdır.

Yazı İçerikleri

İçerikler hazırlanırken başlık, yazı, etiket gibi unsurlar birbirine uyumlu bir şekilde hazırlanılmalıdır. Seo’nun önemli bir parçası olan backlink yani dışarıdan tavsiye bağlantı ve tanıtım yazıları alımlarında hedef olarak belirlenmiş kelimeler ayrıca sitede yayınlanmak üzere hazırlanan yazıların içlerinde, başlıklarda ve etiketlerde belirgin bir şekilde kullanılmalı arama motorları botlarının dikkati çekilerek bukelimelerin arama sonuçlarında etkin hale getirilmesi sağlanılmalıdır.
Hedef anahtara kelime olarak belirenmiş sözcükler strong, italic, underline Türkçe olarak kalın eğik(yatık) ve altı çizgili olarak belirlenip bunların önemli olduğunu arama motorları botlarına iletilmelidir.
İçeriklerde kullanılan resimlerde farklı yerlerde bulunan aynı resimleri kullanmayıp yazıya özgü ve özgün resimler olmalıdır. Yazı ile alakasız sırf görüntü olması maksadıyla kullanılmamalıdır. Ziyaretçilerin ve takipçilerin ilgilerini çekebilecek görsel veya grafikler kullanılmalıdır.İçerikler ile ilgili diğer bir konu ise başlıklardır. İçerik veya yazı başlıkları yine yazıda olduğu gibi özgün oluşturulmalı yazı içerisinde kullanılan anahtar kelimelere yer verilmeli kısa anlaşılır ve farklı başlıklar oluşturulmalıdır.

Temel Olarak Bir Sitenin Arama Motorlarına Yaranabilmesi İçin İçeriklerinin;

Özgün
Anlaşılır
Yalın
Dikkat Çekici
Güncel
Uzun (minimum 300-350 kelime)
Gibi kriterlere sahip olması gerekir. Bir site ne kadar özgünlüğe önem verirse hem ziyaretçilerin hem de arama motorlarının gözünde önemli bir yere sahip olur.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim