Eğitim Kurumları için SEO Teknikleri ve Önerileri

Eğitim Kurumları için SEO Teknikleri ve Önerileri

Eğitim sektöründe hizmet veren pazarlama uzmanları, doğru bir zamanlama yaparak, hangi SEO tekniklerine odaklanmalılar? Eğitim sezonu yaklaştıkça birçok pazarlama yöneticisi planlamalar yapar ve yeni eğitim yılı için hedefler belirler. Peki, bu planlarınıza hangi SEO tekniklerini, stratejilerini dahil etmeniz gerekiyor? 

1. Bir SEO Denetmeniniz & SEO Ajansınız Olmalı 

Organik sıralamalardaki performansınızı iyileştirme aşamasından önce, ilk olarak mevcut durumunuzu analiz etmeniz gerekiyor. SEO açısından hangi teknik konularda eksiklikleriniz varsa, öncelikle bunları gidermelisiniz. Bir SEO denetmeni veya ajansıyla çalıştığınızda, bu eksiklikleri giderecek ve uygulayabileceğiniz SEO teknikleri ve taktikleri konusunda bilgi sahibi olacaksınız. Özellikle de web sitesinde yapılacak teknik değişimler ve IT departmanını da ilgilendiren konular için mutlaka profesyonel bir SEO ajansıyla çalışın.

2. “Mobile-First” Odaklı Düşünün

Google, uzun zamandır “mobile-first” indekslemeye geçiş yapacağını duyuruyor. Bunun bir anlamı da Google’ın bir siteyi değerlendirirken ve arama listelerinde o sitenin sıralamasına karar verirken, öncelikli olarak web sitesinin mobil versiyonunu baz alacak olması (masa üstü versiyonu yerine). 
Tam da bu noktada, mobile-first’e geçişle birlikte, özellikle de üniversiteler problem yaşayabilirler. Çünkü üniversiteler ve benzer birçok eğitim kurumu, birden çok domain kullanıyor. Daha doğrusu, kurumsal sayfa domain’lerinin yanında birçok alt domain kullanıyorlar. İçerik yönetim sistemleri de ayrı bir yapı. Durum böyle olunca, üniversite web sitelerinde kimi sayfalar mobil uyumluluk için hazır olsa da, henüz tüm sayfalar mobile-first için hazır değil. 

3. Anahtar Kelimelerinizi ve Site İçeriğinizi Yeniden Gözden Geçirin

Bir üniversite web sitesi gibi; çok çeşitli departman, fakülte vb. sayfalarına sahip sitelerde, tüm sayfaların içeriklerinin kontrol edilebileceği tek yer, genellikle üniversitenin pazarlama departmanıdır. 
Kolejler, üniversiteler ve tüm eğitim kurumları, herhangi bir eğitim programını duyururken, bunu pazarlama disiplini çerçevesinde de yapabilirler. Programa uygun olan adayların, duyurulara erişebilmeleri için hem marka adı hem de programa özgün adlar kullanılabilir. Böylece, semantik konusunda günden güne daha da iyiye giden Google, eğitim programlarıyla öğrencileri daha kolay bir şekilde bir araya getirebilir. Bunun için, web içeriklerinizde kullandığınız anahtar kelimelere ve marka terimlerine özen göstermelisiniz. 

4. Sayfa Yüklenme Hızınızı Kontrol Edin

Web sitenizin yüklenme hızı, Google için sıralama faktörlerinden birisidir. Bu yüzden, önemlidir. Sayfa yüklenme hızını en çok etkileyen faktörlerden birisi ise sayfalarınızda kullandığınız imajlardır. Eğitim kurumlarının web sitelerine genellikle çok sayıda kullanıcı içerik ve imaj girişi yapabiliyor. Ancak her bir kullanıcıyı imaj optimizasyonu konusunda eğitmeniz veya onları kontrol etmeniz mümkün değil. 
O yüzden bu konuda mutlaka teknik destek isteyin. 

5. Link Optimizasyonu Yapın

İç linkler kimi zaman kontrol edilmesi zor görünse de, değerli linklerdir. Ne yazık ki; web sitesinin yenilenmesi, siteyle ilgili program değişikliğine gidilmesi gibi geliştirme süreçlerinde, kırık link problemleri yaşanabiliyor. Bunun en büyük sakıncası, daha önce sitenize link veren diğer web sitelerine tıklandığında, kullanıcıların sitenize o linkten ulaşamamalarıdır. Bu da, SEO açısından bakıldığında iç linklerinizin değerini düşürür. 
Neyse ki SEO uzmanları bu probleminizi “reclamation” teknikleriyle kolaylıkla çözecektir.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim