Basit Ama Etkili 5 Temel SEO Tekniği

Basit Ama Etkili 5 Temel SEO Tekniği

İlk bakışta basit görünen, günlük olarak da uygulayabileceğiniz temel SEO tekniklerini küçümsemeyin. SEO’nun temel tekniklerine paralel bir yol izlediğinizde, gözle görünür bir başarı elde edeceğinizden kuşkunuz olmasın. Peki hem uygulaması kolay hem de oldukça etkili olan bu teknikler hangileri? 

1. Kırık Linkler

Her web sitesi, ömrü boyunca birçok değişim yaşar. Bazen, site sahipleri değişir, bazen de bir süreliğine kapanmıştır. Kimi zaman yepyeni bir markalaşma yoluna gidilir ve sitede tekrar birçok yenilik yapılır. 

İşte tüm bu karmaşanın içinde, çoğu zaman, birçok link zaman aşımına uğramış olabilir. Hatta, vermiş olduğunuz linkler, hiç de tasvip etmediğiniz sitelere yönlenmiş olabilir. Doğal olarak, bu tür linkler SEO performansınıza zarar verecektir. 

Bu yüzden, kırık linklerinizi, özellikle giden linkleri sık sık kontrol edin. 

2. Meta Descriptions (Meta Açıklamalar)

Meta description’lara hak ettikleri değeri verirseniz, özenli bir çalışma yaparsanız, tüm bu emeğin tıklanma oranlarına pozitif bir şekilde yansıdığını göreceksiniz. Bu konuda yapılan en sık hata, gerekli güncellemelerin yapılmaması. Bir kez, bir meta açıklama girişi yapıldıysa, genellikle kimse bu alanı revize etmeyi düşünmez. Siz, bu hataya düşmeyin! 

Geçen yıl için oldukça etkili ve uygun olan bir meta description, bu yıl için hiçbir anlam ifade etmiyor olabilir. Çünkü hareketli bir web siteniz varsa, ilgili içeriklerinizi de sık sık güncelliyorsunuzdur. Bu güncellemeyi yaparken, meta açıklamaları da iş sürecine dahil edin!

3. Responsive Tasarım

Responsive, yani her ekranda düzgün bir şekilde çalışan web tasarımları şu anda masa üstü cihazlar için bir sıralama faktörü değil. Fakat, mobil cihazlar için durum tam tersi! Yani, responsive tasarımın bir sıralama faktörü olduğunu daima hatırlayın! 

İster Google ile ilgili önemli bir haber verelim, ister güncel SEO tekniklerinden bahsedelim, iş dönüp dolaşıp “kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi” noktasına bir şekilde dayanıyor! Eğer responsive tasarım bir web siteniz varsa, kullanıcı memnuniyeti açısından elinizde büyük bir avantaj olduğunu bilin. 

Web siteniz, henüz bu tür bir uyumluluğa sahip değilse, belki de ilk başlamanız gereken yer burası! 

4. Internal Linkler

Dahili linkler de; içeriğin güncellenmesi ve benzeri süreçlerde zarar görmüş olabilirler. Web sitenize, kırık linkler kadar zarar getirme potansiyelleri olmasa da; hem kullanıcılar hem de arama motorları açısından SEO performansınıza zarar verecekleri oldukça açık ve nettir! 

İşin güzel yanı, iç linklerin revize edilmesi süreci, oldukça kolay ve zamanınızı almayacak bir süreçtir. 

5. Sayfa Hızı 

Sanılanın aksine, günümüzde birçok site, özellikle de mobil cihazlarda oldukça yavaş açılıyor! SEO performansınız açısından sayfa hızı özellikle iki noktada çok değerli:

1. Sizlere daha önce de duyurduğumuz gibi, 2018 Temmuz ayıyla birlikte, sayfa hızı artık önemli bir sıralama faktörü olacak. Konuyla ilgili Google’dan da sık sık açıklama ve onaylama geldi. 

2. Sayfa hızı, bir sıralama faktörü olmasının haricinde, günümüzde SEO performansınız açısından zaten başlı başına ayrı bir önem taşıyor. Temmuz ayında yaşayacağımız yenilik, bu önemin bir kat daha artması anlamına geliyor, o kadar…

Özetle, sayfa hızı bugün için oldukça önemli. Temmuz ayından itibaren bu önemin daha da artacağını herkes çok iyi biliyor!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim