Site Pingleme Ne İşe Yarar ve Çok Kullanılan Ping Servisleri

Site Pingleme Ne İşe Yarar ve Çok Kullanılan Ping Servisleri

Pingleme Ne İşe Yarar

Arama motorlarının amaçları internette bulunan bütün site ve bu sitelere ait içerikleri veritabanına kayıt edip listelemektir. Arama motorları bu işlemleri sitelere gönderdiği botları aracılığı ile gerçekleştirir ve kullanıcıların aradıklarını kolayca bulup erişmelerini sağlar. Kısaca arama motorları botlarını bütün sitelere göndererek her saniye her dakika yeni eklenmiş veya güncellenmiş içeriklerin veritabanına kaydedilmesini daha sonra listelenme işlemine geçirir. Ancak arama motorları bazen sitelere geç gelmekte bazen uzun süreler sitedeki içeriklerin güncel halini arama motorlarına iletmemekte. Bunun snoucunda sitelere yeni eklenen veya varolan içeriklerin güncellenip tekrar yayınlanmasında gecikmeler yaşanmakta ve arama motoru kullanıcılarına bu içerikler ulaşmamaktadır.
Yeni yayınlanan ve güncellenen içeriklerin arama motorlarında listelenmesini hızlandırmak için ping atma yöntemi kullanılır. Ping atma basit bir şekilde arama motorlarına haber gönderilerek botların siteye gelmesi sağlanılır ve siteye eklenen yeni içeriklerin ve güncellenmiş olan içeriklerin bir an önce arama motorlarında listelenmesini sağlanır.
Ping atma işlemi sadece yeni bir içerik eklendiğinde veya daha önce eklenmiş bir içeriğin güncellenmesi sağlanıldığında yapılması gerekir. Diğer durumlarda gereken bir çalışma değildir.

Doğru Ping Servisleri

Kolay gibi görülen ping atma işlemi aslında kolay bir çalışma değildir. Çünkü varolan yüzlerce, binlerce ping servisleri doğru sonuçlar göstermemektedir. Kullanıcıları yanıltan bazı ping servisleri ping gönderildi şeklinde mesajlar verip aslında ping işleminin gerçekleşmediği durumlar oluyordur. Bu tip kullanıcıları yanıltan ping servislerinde kaçınılmalı doğru sonuçlar veren kalitei ping siteleri tercih edilmelidir.
Sitelerin alt sayfalarından alınan baclinkler sayfaların güncellenip tekrar arama motorlarında yer almadığı takdirde arama motorları tarafından değeri yoktur. Çünkü güncelleme oluşmadığı için bu backlinkler yarar sağlamazlar. Backlink alınan sitelerin alt sayfaları backlink alındıktan hemen sonra ping servisleri aracılığı ile ping atılmalı ve backlinklerin değer kazanması sağlanmalıdır. Alttaki ping servisleri uşkusuz içlerinde en doğru sonuçlar veren veren botların siteye gelmesinde önemli rol oynayan pingomatic.com’dur.

Yaygın Olarak Kullanılan ve Doğru Sonuçlar Veren Bazı Ping Servisleri

Pingomatic.com
blogsearch.google.com.tr/ping
googleping.com
pingoat.com



Yorumlar

Pingleme konusundaki yazılarınızı okudum fakat ben pinglemeye karşıyım. Doğru ve güvenilir sitelerden backlink almak çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle yazınız için teşekkürler. Bilgilendirici olmuş fakat Google ping servisi galiba şuanda işlemiyor. Yaptığım pingleme sonucu tüm adreslere "failure" demektedir. Sizde incelerseniz belki yazınızda bu adresi kaldırmayı tercih edebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim