2013 Yılında Marka Oluşturma Stratejileri

2013 Yılında Marka Oluşturma Stratejileri

Öncelikle marka stratejilerinizi oluşturmak için alacağınız ilk önlemler ileride karşınıza çıkabilecek engelleri de yok edecektir. Genellikle patent alınmaması, alan adlarının diğer uzantılarının alınmaması fırsatçılara malzeme çıkarabileceğiniz niteliklerdir.

Marka isminizi seçerken yaptığınız işle alakalı olması çokta önemli değildir

İlk adım olarak marka isminizi ve markanız altında vereceğiniz hizmetleri belirlemeniz gerekmektedir. Marka isminizin illa ki vereceğiniz hizmetler ile örtüşmesi gerekmemektedir. Bu karar tamamen size kalmıştır. Örneğin “Pril” markasını ele alalım. Normalde Pril bir marka ismidir ve birçok kişi bulaşık deterjanı v.b bir isim kullanmaz. Pril olarak ister çünkü marka bilinci insanların bilinç altına yerleşmiştir. Ülkemizde bunun gibi birçok örnek bulunmaktadır.

AÇIKLARINIZI KAPAYIN ÖNLEMLERİNİZİ EN BAŞTAN ALIN

Marka oluşumu sürecinde marka isminizi patent almadan hiçbir yerde paylaşmayın. İşe öncelikle son yılların yeni idolü olan sosyal medya hesaplarınızı alarak başlayın. Marka isminizi kimse bilmediği için jenerik hesaplar da sizin bünyenizde olacaktır.

Reklam bütçenize her şeyden çok önem vererek markanızın toplam bütçesinin %50 gibi bir oranını reklam için ayırın. Domainlerinizin unutulmalara ve başkaları tarafından alınmasına engel olması için uzun vadede kayıt ettirin.

Yapılan bir araştırmaya göre görsellerin insan bilincinde yazılardan daha çok kaldığı kanıtlanmış. Bu nedenle logonuzu dikkat çekici yapın ve kısa tanıtım filmleri yaptırın.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim