2017’de Doğru Bir SEO Stratejisi İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler!

2017’de Doğru Bir SEO Stratejisi İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler!

2017 için SEO planlamalarınızı yaparken, SEO trendlerindeki gelişmelere dair büyük resmi görmekten, yöneticilerinizi memnun etmeye kadar, yapılması gereken çok şey var! Önümüzdeki süreçte, endüstrimizde büyük gelişmelerin olacağı öngörülüyor. Bu yüzden biz de sizler için 2017 yılında gerçekten başarılı bir SEO stratejisi için neler yapmalısınız, bu konuda bir yazı derledik.

 Arama Gösterimlerinde Artan Çeşitlilik
Arama gösterimlerinde artan çeşitlilik Google’ın daha farklı türlerde data kullandığını ve sonuç sayfalarında daha çeşitli biçimlendirmeler uyguladığını gösteriyor. 


“Instant Answer” Artışı
Anlık cevaplarda artış var. Bu artış mobil araçlar için daha çok geçerli fakat masa üstü araçlar için de geçerliliğini koruyor. Google, daha çok sayıda soruyu kendisi cevaplamaya çalışarak, kullanıcının trafiğini azaltmaya çalışıyor. 


Artık, Kullanıcının Arama Niyeti, Anahtar Sözcükten Daha Önemli! 
Hummingbird ile bu trenddeki artışı fark etmiştik, Google’ın yapay zekâ sinyali RankBrain ile bu trendin devam ettiğini izliyoruz. Google’da arama yapan kullanıcının niyeti ve neye ulaşmak istediği, artık anahtar sözcüklerden daha ön planda. Ancak yine de bu, tabii ki anahtar sözcüklerden vaz geçildiği anlamına gelmiyor. Sadece, anahtar sözcükleri belirlerken kullanıcının nasıl arama yaptığına, ne niyetle o aramayı yaptığına daha çok özen göstermelisiniz. Artık anahtar sözcük yapısındaki çok küçük değişimler, büyük sonuçlar doğurabiliyor. 


Kapsayıcı Olmanın Değeri
Kapsayıcı olmanın değeri büyük ve bu değer günden güne artıyor. Geçmişte, yakın senelerde bu başlık ses getirmeye başlamıştı, 2016 yılı için de doğruluğunu ispat etti. Bu nedenle, 2017 SEO stratejinizde kapsayıcılık mutlaka yer almalı. 


Hız ve Kullanıcı Deneyimi!
Google, uzun yıllardır bu başlığı dilinden düşürmüyor. Bununla birlikte görüyoruz ki, kullanıcı deneyiminin sağlıklı işlemesi konusunda tek gereklilik hız değil. Başka gereklilikler de var. Google, kullanıcı deneyimine zarar veren açılır pencereler gibi uygulamalara karşı önlem almaya başladı! Google’dan daha olumlu puanlar almak istiyorsanız, kullanıcı deneyimini aksatan uygulamalardan bir an önce vazgeçmelisiniz.


Google Verileri Hakkında
Google verilerinin güvenilir olmadığı konusunda söylentiler duymuştuk. Buna, arama hacmi verileri ve AdWords verileri de dâhil. Bu noktada yapmanız gereken “impression” ve tıklanma sayısı verilerine şüpheci yaklaşmanız!


Sesli Aramalar
Sesli aramaların yükselen bir trend olduğu kabul gören bir gerçek. Ama henüz, SEO uzmanlarının peşinden koşmasını gerektirecek kadar ön planda değil. Ancak yine de sesli arama yapan kullanıcıları da şimdiden dikkate alarak, onlara uygun ne tür içerikler üretilebilir, bu anlamda hazırlıklı olmanız iyi olur. 


“Machine Learning” ve “Deep Learning” Kavramları (Yani Yapay Zekâ)
Google son 18 ayda bu konuya ciddi anlamda önem verdi. Sonuçlara baktığımızdaysa, son yeniliklerle birlikte Google’ın linklere nasıl yaklaştığı, anahtar sözcük aramalarını nasıl değerlendirdiği, içeriği nasıl yorumladığı üzerine somut etkiler tespit ettik. 


Multi-visit Buyer Journey
“Multi-visit Buyer Journey” denilen, kullanıcının sitenizi tekrar ziyaret etmesi için yapmanız gereken geliştirmeler var. Bir kullanıcının sitenizi neden ziyaret ettiğini anlamak önemlidir. Bu başlık altında yapılan SEO çalışmaları, kullanıcıların farklı niyetlerini keşfederek, o niyet ve amaçlara dair cevapları da bulabilecekleri bir site oluşturmak. Böylece kullanıcı, sadece tek bir amaç için değil, birden çok amacını gerçekleştirmek için sitenizi tekrar ziyaret ediyor. 


Linklerin Niteliği Çok Önemli!
İtiraf etmek gerekirse, linklerin değerinde bir azalma görüyoruz. Eğer bir marka kuruyor ve konumlandırıyorsanız ve bunu başarılı bir şekilde yapmak istiyorsanız, arama sonuçlarında atılım yapmak için linklere mutlaka ihtiyacınız var. Bu nasıl ki 2011 ve 2012 yılları için böyle olmuşsa, 2017 yılı için de geçerli. Ancak, dikkatli olmanız gereken ve uyarmak istediğimiz nokta, linklerin kalitesinin, sayısından daha önemli olduğudur!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim