2017 SEO Trendleri ve Detaylı İnceleme

2017 SEO Trendleri ve Detaylı İnceleme

Sitenize en etkili biçimde nasıl trafik çekebileceğinize dair her gün yepyeni gelişmelerle karşılaşıyorsunuzdur. Henüz 23 Ocak 2017’de açıklanan 8 yeni trendi sizlerle hemen paylaşmak istedik! 2017 SEO trendleri ve detayları sayfamızda.


1) HTTPS Artık Sadece Bir Opsiyon Değil!
HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) sitenizin güvenliği ve sitenizi ziyaret eden kullanıcılar arasındaki veri alışverişini saklar. Şunu hatırlatmak gerekir ki, internet kullanıcısı da artık eskisine göre çok daha bilgili ve donanımlı. Bu yüzden, bir internet sitesini ziyaret ettiğinde karşılaşmak isteyeceği son şey, güvenlik uyarısı… HTTPS’e geçiş, maliyetinin oldukça düşük olmasının yanı sıra, hem site güvenliğini artırmak hem de Google’ın pozitif ayrımcılığından yararlanmak gibi ek fırsatlar da sunuyor.


2) İçeriklerin Uzun Formda Olması Bir Avantaj
Ortalama olarak uzmanlar tarafından 2.000 sözcük adediyle ifade edilen uzun formdaki içeriklerin, arama sonuçlarında daha iyi performans sergileyecekleri öngörülüyor. Bu bilgi, son birkaç yıldır birçok pazarlama ve SEO uzmanı tarafından biliniyor ve organik büyümeye katkısını ispat etmiş durumda. İçerik, sözcük barındırmasının ötesinde; değer yaratmak, öncül bir müşteri kitlesi yaratmak, onları bilgilendirmek ve marka değeri yaratmak açısından da bir fırsata dönüştürülüyor!


3) Sosyal Medya Hiç Olmadığı Kadar Trafik Sağlayacak
Şöyle bir durup düşünün. Sizce sosyal medyada her gün kaç paylaşım yapılıyor ve kaç etkileşimle karşılaşıyorsunuz? Sadece sosyal medyada keşfedilen, ürün ve servisler bulunuyor. Müşteriler ürün ve servisler konusunda bir desteğe ihtiyaç duyduklarında müşteri desteği olarak ilk önce sosyal medya kanallarına başvuruyorlar. Bu yüzden de birçok marka, sosyal platform kanallarında sürekli aktif durumda… İşte tüm bu sebepler yüksek kalitede site trafiğinin referansı olması açısından, sosyal medyanın gücünü ortaya koymaya yeterli. 


4) Ev Tabanlı Sesli Aramalar Yükselişte
Google Home ve Echo by Amazon gibi yepyeni deneyimler, kullanıcıların evlerinde tek bir parmak bile oynatmadan istedikleri her konuda arama yapabilmeleri imkânını sunuyor. Bu yepyeni uygulamalar tüm sorularınıza cevap verebilir nitelikteler ve her gün yepyeni özelliklerle kendilerini yeniliyorlar. Hemen bir Uber sürücü çağırabilir veya Dominos’tan bir pizza sipariş edebilirsiniz. Öyle görünüyor ki bu alandaki teknolojilerde büyüme göreceğiz ve özellikle yerel işletmeler için yepyeni iş olanaklarına da kapı aralayacaklar. 


5) Google’ın AMP’lere (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) İlgisi Artacak
Google’ın, AMP’leri favori olarak gösteriyor olduğu, bilinmeyen bir sır değil. Bir web sitesi ne kadar hızlı yükleniyorsa, kullanıcı deneyimi açısından da doğal olarak diğerlerinden daha iyidir. AMP açık kaynaklı web sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: 
“AMP, statik içerikli web sitelerinde daha hızlı render almak için bir yol. AMP, 3 farklı yönden daha avantajlı: Birincisi, temel HTML’e göre getirdiği kurallarla çok daha güvenilir bir performans sergiliyor. İkinci olarak; AMP JS kütüphanesi, AMP HTML sayfaları için daha hızlı bir render sürecini garanti ediyor. Üçüncüsü de, Google AMP önbellekleri (cache) ön belleğe alınmış AMP HTML sayfaları gibi servis sunabiliyor.”


6.  UX, Dolaylı Da Olsa Fayda Sağlamaya Devam Edecek
UX’i, SEO’ya direkt katkı sağlayacak şekilde değerlendirebilmeniz mümkün. İyi bir UX, kullanıcıların sitede daha fazla vakit geçirmesine olanak tanıyor ve bu da “siteden çıkma oranı” değerlendirmesinde size artı puan demektir. Diğer dolaylı etkileri ise takipçi sayınızı yükseltmesi ve sosyal platformlarda daha çok paylaşılmanızdır.


7) Mobile-first Stratejileri Artık Bir Gereklilik
Mobil kullanım cihazlarından gelen yüksek trafik herkesi mobil uyumluluk konusunda tekrar tekrar düşünmeye itiyor. Ofis tabanlı işletmeler için trafiğin daha çok masa üstü kullanıcılardan geliyor olması gayet normal. Ancak, e-ticaret siteleri için mobil uyumlu bir tasarıma sahip olmak artık hayati bir fonksiyon!


8) Linkler İyi İçeriklerin Tamamlayıcı Öğesi Olmaya Devam Ediyor
Linklerin hiçbir yere gittiği yok, halen değerliler ve sıralamalarda birer anahtar sinyal olmayı devam ettiriyorlar. Linklerinizi nasıl muhafaza edebileceğiniz üzerine stres yaşamaktansa paylaşılabilir, faydalı zengin içerikler üretmeye odaklanın. Böylece, sizin talep etmenize bile gerek kalmadan yeni linkler kazanabilirsiniz. Vaka çalışması, info-grafik gibi içerikler standart blog içeriklerinden daha iyi performans gösterecek. Birkaç yıl önce hazırlayıp sunduğumuz info-grafikler şimdi bile tamamen organik bir şekilde bize link kazandırmaya devam ediyor. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim