SEO Çalışması İle Trafik Artış Tahmini

SEO Çalışması İle Trafik Artış Tahmini

Sitenizin temel çizgilerini anladığınızda ve site trafiği ile ilgili, geçmişten bugüne yaşanan trend değişimlerini gözlemlediğinizde, genel trafik değişimleri ile ilgili tahmin yürütecek kadar tecrübeli hale gelebilirsiniz. 

SEO Çalışması Sitemize Ne Kadar Trafik Getirir?

SEO çalışması yaptırmak isteyen şirketler, karşı tarafa, trafikle ilgili ne tür bir değişim yaşanacağını sorduklarında, genellikle şu cevapla karşılaşılır: “Değişir…”
Yani, duruma göre değişebileceği kastedilir. Oysa, belirli SEO teknikleriyle, site trafiğinde yaşanacak değişimleri öncesinden tahmin edebilmek, kontrol edebilmek mümkün. Tabii ki, kesin rakamlardan değil, genel bir tahminden bahsediyoruz. Ayrıca, birazdan aktaracağımız tekniklerin yanında, tecrübe de şart! Peki, nedir bu teknikler? Gelin, hep birlikte bakalım…

Trafik Değişimlerini Analiz Etme Adımları

Sitenin Temellendirilmesi 

Sitenin temellendirilmesinden kastımız, trafiğin nerelerden geldiği konusunda farkındalık sahibi olmanızdır. Hangi kanallardan, hangi oranda trafik geliyor? En azından genel bir bilginiz, farkındalığınız olmalı. Eğer ekip halinde çalışıyorsanız, herkesin aynı verilere sahip olduğundan emin olun. İdeal olanı, ofiste bir panoya veya uygun bir alana, bu tür site trafiği bilgilerini ayrıntılarıyla yazmaktır. Böylece, ihtiyacı olan ekip üyesi, ihtiyacı olan bilgiye kolaylıkla erişebilir ve karışıklıklar daha en başından engellenmiş olur. 

Mevsimsel Değişimler 

Farklı mevsimlerde ve sezonlarda, sitenizde ne tür trafik değişiklikleri oluyor? Bunu da bilmeniz gerekir. Son 3 yılı kapsayacak şekilde, her ay ne tür değişimler yaşadınız? Hatta bu analizi, son 5 yıla kadar da uzatabilirsiniz. Bu şekilde, her mevsim için, genel trend değişimleri kolaylıkla gözünüze çarpacaktır. 

Yıllık Trend Artışı 

Siteniz, her yıl, ne tür bir trafik artışı yaşıyor? Örneğin, her yıl %5 gibi bir büyüme trendi yakaladıysanız, bunu bir temel veri olarak kabul edebilirsiniz. Böyle bir oranı temel aldığınızda; yaptığınız SEO çalışmaları, kampanyalar vb. değişimleri artık yıllık bazda analiz edebilirsiniz demektir. 

Site Trafiğinizin Geleceği

Açıkçası, hiçbir sitenin geleceğini, şimdiden tahmin edebilmek kolay değil. Ama eğer, çok özel bir proje hazırladıysanız ve beklentileriniz de yüksekse, trafik yükselişi adına olumlu düşünmeniz gayet normal. 
Tabii ki, projenin yayına girdiği tarihle, somut başarıyı analizlerde görebileceğiniz tarihler arasında bir zaman dilimi olacaktır. Öngörülerinize bu önemli detayı da ekleyin. 

Arama Motoru Algoritma Değişimleri 

Tüm arama motorları, kullanıcılara daha iyi sonuçlar vermek için, algoritmalarını sürekli olarak değiştirir ve güncelleştirirler. Bu süreç içerisinde, site trafiğiniz düşüşler yaşayabilir. Fakat, Google gibi önde gelen arama motorlarının webmaster rehberlerini inceler ve temel kuralları uyum gösterirseniz, algoritma güncellemeleri, site trafiğinizi bu kez artırabilir. Hatta, sadece site trafiği de değil. Siteniz, birçok alanda daha başarılı olacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim