Analiz Araçları Wholcomplete ve İdenfity Kullanımı

Analiz Araçları Wholcomplete ve İdenfity Kullanımı

Analiz Araçları Wholcomplete ve İdenfity Kullanımı

Sitelerinizin analizlerini yaparak eksikliklerini belirlemeniz için yardımcı bazı araçlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları kendi sitelerinizin analizlerini çıkardığı gibi rakip siteler ile aranızdaki rekabeti de verisel olarak gözler önüne sermektedir. Şimdi bu alanda pek fazla kişinin bilmediği 2 analiz aracını sizlere tanıtacağız.

Birinci analiz aracımız olan Wholcomplete özellikle yurt dışında birçok uzman tarafından tavsiye edilen ve ülkemizde yavaş yavaş kullanımının yayıldığı bir analiz aracıdır.Sitedeki araçtan yararlanmak için herhangi bir ücret talep edilmese de bir sorgu limiti de bulunmaktadır. Siteye üye olduktan sonra new search bölümündeki text alanına kendi sitenizi ve birkaç rakip sitenin adresini yazarak taratın. Ardından aşağıdaki gibi bir sonuç ekranı ile karşılaşacaksınız.


Overlaps bölümündeki sonuçlar sitenin otoriretlik puanı olarak da tanımlanmaktadır.

Pr olarak tabloda yer alan rakamlar ise sitenin anahtar kelimesindeki gücünü göstermektedir. Alexa rank bildiğiniz üzere sitenin dünyadaki alexa değerini listelemektedir. İndexed pages alanından ise sitezin indexlenmiş sayfa sayısına ulaşabilirsiniz.

Yahoo ve Bing İçin Seo Analiz Aracı İdenfity

Özellikle global seo çalışmalarında baz alınan Yahoo ve Bing arama motorları için tasarlanmış analiz aracı İdenfity yöneticileri tarafından tasarlanmıştır. Wholcomplete aracına göre daha grafiksel ve görsel ağırlıklı analiz yapmaktadır. Şimdilik sadece beş ülke için sonuçlar listelese de Dünya çapında rağbet gören araçlardan biri olmayı başarmıştır.

İdenfity aracı bir anahtar kelime üzerinde en iyi yerlerde bulunan otoriter siteleri bularak size sunmaktadır. Bu alanda global seo çalışmalarınızdaki kelimenize göre en güçlü sitelere bir tık ile ulaşmanız mümkündür. Otoriter siteler sıralamalara göre belirlenmektedir. Kullanımı içinse yapmanız gerekenleri örnek olması adına görsel olarak kaydettik.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim