Open Site Explorer ve Majestic Tools Karşılaştırması

Open Site Explorer ve Majestic Tools Karşılaştırması

Son zamanlarda rekabet oranı iyice artmaya başlayan optimizasyon analiz ve ölçüm araçlarından en çok tercih edilen iki aracı karşılaştırarak avantajlarını ve dezavantajlarını anlatacağız. Öncelikle araçlarımızı tanıyarak incelememize başlayalım.

Open Site Explorer

Ücretsiz sürümü ile sadece günlük 3 sorguya kadar kullanım hakkınız bulunmaktadır. Backlinklerin gösterimi hızlı olmasına rağmen diğer analiz aracımıza göre yavaştır. Sahip olduğunuz siteniz ile rakip sitenizi karşılaştırarak aranızdaki farkları grafiksel şekilde sunabildiği gibi size nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında ipuçları da vermektedir. Baclink profil özerini backlinklerin kalitesine göre ayırarak sağlıklı sonuçlar almanızı sağlar. Aynı zamanda sosyal sayfalarınızın artışını da rapor halinde sunabilmektedir.

Majestic Seo Backlink Tools

Majestic seo aracı ise ağırlıklı olarak backlinklerinizi inceleyebileceğiniz güncellemesi daha hızlı olan ve detaylı raporlama veren bir araçtır. Hangi kelimeler üzerinde otoritenizin bulunduğunu, altsayfa kalitesini de gözler önüne serer.

İnceleme Detayları

Seomoz bünyesinde bulunan Open Site Explorer aracı daha çok verisel raporlama yapmaktadır. Majestic seo backlink tools ise grafiksel olarak analiz raporlarınızı sunduğu için verisel değerlere ağırlık vermemektedir. Open site explorer kullanıcıları iki sitenin backlink ve diğer etkenler üzerinden karşılaştırıldığında başarının Majestic seo tools’dan daha sağlıklı olduğunu savunmaktadırlar. Bizler de incelemelerimiz sonucunda bu tezi doğruladık. İki analiz aracı da ücretsiz olarak sınırlı sayıda kullanımı sunsalarda Seomoz aracının daha fazla ücretsiz raporlama yetkisini verdiğinin de altını çizmek isteriz.

Majestic seo ücretsiz kullanımında fark ettiğimiz bir diğer etmen ise sadece 5 backlinkinizi gösterdiği gibi hangi kelimeler üzerinde otoriterinizin bulunduğunu vermektedir. Seomoz aracında ise bu sorgulamadaki yetki biraz daha geniş tutulmuştur.

Merak edenler için Ahrefs sitesinin analiz aracından da bahsedelim. Bu analiz aracı da ücretsiz olarak beş backlinkinizi gösterdiği gibi hangi domain uzantılarından kaç adet backlinke sahip olduğunuzu da göstermektedir.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim