Google'ın Yeni Arama Kalitesi Kuralları

Google'ın Yeni Arama Kalitesi Kuralları

Google, aramaların daha kaliteli sonuçlar vermesi adına kuralları içeren 160 sayfalık yeni kılavuzunu yayınladı! En son iki yıl önce yayınlanan “guideline” çok daha özet bir versiyondu. 2008, 2011 ve 2012 yılında sızdırılan kılavuzlara bir tepki niteliğindeydi ve şeffaflık amacı taşıyordu.
 
Kılavuzun tamamlandığını söylemek yanlış olur, o yüzden yayınlanan dokümanın tüm kuralları içermediğini belirtelim. Google’da, Kıdemli Program Yöneticisi görevini yürüten ve Arama Geliştirme & Analiz ekibinden de sorumlu isim Mimi Underwood’un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bu kurallar kılavuzu henüz tamamlanmış değil. Hem yeni arama deneyimleri hem de insanların bu kılavuzu nasıl kullanacaklarına göre, değişimler devam edecek. Yaptığımız her değişikliği her zaman halka açık bir şekilde yayınlamayacağız. Fakat büyük ve köklü diyebileceğimiz değişimlerde herkesi mutlaka bilgilendireceğiz.”

Yeni kılavuzda önemli gördüğümüz birkaç maddeyi sizler için seçtik ve aşağıdaki gibi sıraladık:
* YMYL sayfaları için yüksek kalite standartları getirildi. Peki bu kategoriye ne tür sayfalar dahil? Alışveriş işlem siteleri, finansal bilgi içeren siteler, tıp ve sağlık siteleri, hukuk siteleri vb. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu tür sitelere yüksek standartların getirilmesinin nedeni, kullanıcıların geleceğe yönelik; sağlık, refah ve mutluluklarını güvence ve koruma altına almak. Eğer yukarıda saydığımız başlıklarda ve benzerinde bir siteniz varsa, artık sitenizin kalitesine ayrı bir önem vermeniz şart!
 
* Yüksek kaliteli olarak sunulan tüm içeriklerin kaynağı EAT kategorisine dayanmalı. EAT ne anlama geliyor? Uzman, Otorite Sahibi ve Güvenilir! Örneğin; online dünyada sağlıkla ilgili paylaşılan bilgiler mutlaka bir uzmandan veya konunun uzmanı bir organizasyondan gelmeli. Buna bireysel tecrübeler dahil. Mesela bir kanser hastası, kanseri nasıl yendiğini anlatmış ve tecrübelerini paylaşmışsa bu tür içerikler uzman görüşü olarak değerlendirilecek.
 
* Web siteleri, mobil uyumluluk ve kullanıcı memnuniyeti açısından değerlendirilecek. Bu anlamda kısaca, her web sitesi başarısına göre 5 üzerinden bir puanlamaya tabii tutulacak diyebiliriz. 

Bu kalite kılavuzuna ek olarak neler yapılmalı? 

Genel olarak kılavuzun birçok yerinde, bizim de birçok makalemizde sık sık dile getirdiğimiz gibi; mobil uyumluluğa ve kendi sektöründe otoriter olmaya vurgu yapıldığını görüyoruz. Şirketler, kendi endüstrileri içerisinde uzmanlıklarını ve bilgilerini geliştirmeliler. Çoğu kez dile getirdiğimiz “otoriter olmak” hedefine ancak bu şekilde ulaşabilirsiniz. Bunun, takipçilerinizden kazanacağınız güvene de ayrı bir katkısı olacaktır.
 
Online itibar yönetiminiz ve sitenizi ön plana çıkartmak için etkileyici reklam kampanyaları oluşturmanız yeterli değil. Sitenizin Domain Otoritesi’ne katkı sunmak, sosyal medya paylaşımları ve müşterilerinizin sizin hakkınızda yaptıkları yorumlarla bu güvenilirliğinizi ispat etmek gibi, üzerinde durmanız gereken birçok farklı nokta var. Otoriterliği bir süreç olarak görmeli, acele etmemeli ve disiplinli bir şekilde hareket etmelisiniz.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim