Arama Motorları Yönetici Kılavuzlarından Bilgiler

Arama Motorları Yönetici Kılavuzlarından Bilgiler

Google’ciler, arama motorunda daha iyi sıralamalar elde etmek için şunları tavsiye ediyorlar:

Sayfalarınızı öncelikle kullanıcılar için hazırlayın, arama motorları için değil. Kullanıcılarınızı kandırmayın ve gizleme olarak adlandırılan, içeriğinizi arama motorlarına, kullanıcılarınıza gösterdiğinizden farklı bir içerikmiş gibi sunmayın.
Açık bir hiyerarşi ve metin linkler ile bir site yapın. Her sayfa en az bir statik metin linki ile erişilebilir olmalıdır.
Kullanışlı ve bilgi zengini bir site yapın ve içeriğinizi açıkça ve tam olarak tanımlayan sayfalar yazın. elementlerinizin ve ALT özelliklerinizin açıklayıcı ve doğru olduğuna emin olun. Açıklayıcı, kullanıcı dostu URL’ler yaratmak için anahtar kelimeleri kullanın. Bir belgeye ulaşmak için tek bir çeşit URL sağlayın, içerik kopyasının yerini belirtmek için 301 yönlendirmelerini veya rel=”canonical” elementini kullanın.

Bing Webmaster Yardımcı Forumlarından;

Microsoft’taki Bing mühendisleri, onların arama motorunda daha iyi sıralamalar elde etmek için şunları öneriyorlar:

Sadece açık, anahtar kelime zengini URL yapısı uygundur.
İçeriğin zengin medyaya ( Adobe Flash Player, JavaScript, Ajax ) gömülü olmadığına emin olun ve zengin medyanın linkleri tarayıcılardan saklamadığını doğrulayın.
Kullanıcılar ne arıyorsa, onlarla eşleşmesi için, araştırma yapıp buna göre anahtar kelime zengini içerik üretin. Düzenli olarak güncel içerik yayınlayın.
İndekslenmesini istediğiniz metni resimlerin içine eklemeyin. Örnek olarak, eğer bilgisayar şirketinizin isminin veya adresinin indekslenmesini istiyorsanız, bunun bir şirket logosu içinde gösterilmediğine emin olun.
 

15 yıldan fazla süredir internet araması var, arama pazarlamacıları arama motorlarının sayfaları nasıl sıraladığı hakkında bilgi almak için farklı yöntemler buldu. SEO’cular ve pazarlamacılar, bu verileri kendi sitelerine yardım etmek ve müşterilerinin daha iyi sıralamalar elde etmesi için kullanıyorlar.

Şaşırtıcı bir şekilde, her ne kadar insanlar için görünürlüğü düşük de olsa arama motorları bu çabaları destekliyor. Search Marketing Expo, Pubcon, Search Enginge Strategies, Distilled & SEOmoz’un kendi MozCon konferansı gibi arama pazarlamacılığı konferansları tüm önde gelen arama motorlarının mühendislerini ve temsilcilerini cezbediyor. Ayrıca arama temsilcileri, pek sık olmasa da bloglara, forumlara & gruplara katılarak webmaster’lara yardım ediyorlar.

Muhtemelen webmaster’lar açısından, arama motorlarının faaliyetlerini araştırmak, kendi teorilerini test etmek ve fikirlerini şekillendirmek için, arama motorlarını kullanarak deneyim kazanma özgürlüğünden daha iyi bir araç yoktur. Bu tekrarlamalar aracılığıyla, bazen zahmetli bir süreçle, arama motorlarının işleyişi hakkında hatırı sayılır bir bilgi birikimi sağlanır.

1.Alakasız anahtar kelimelerle yeni bir site kaydedin. (örnek: ishaskabibbell.com)

2.Bu web sitesinde tamamı, benzer şekilde saçma olan bir terimi hedefleyen bir birkaç sayfa oluşturun. (örnek: yoogewsadgally)

3.Tek bir fark dışında birebir aynı olan sayfalar yaparak, farklı metin yerleşimini, biçimlendirmeyi, anahtar kelime kullanımını, link yapılarını vb. test edin.

4.Diğer domainlerin indekslenmiş, iyi taranmış sayfalarından linkleri belirleyin.

5.Arama motorlarının hareketlerini ve sayfaların sıralamalarını kaydedin.

6.Hangi faktörlerin bir sonucu, benzerlerine karşı yukarı veya aşağı taşıdığını saptamak için, aynı şekilde hedeflenmiş sayfalarda küçük değişiklikler yapın.

7.Etkili olan her türlü sonucu kaydedin ve diğer domainlerde veya diğer terimlerle yeniden test edin – eğer birçok test sürekli olarak aynı sonuçları veriyorsa, büyük olasılıkla arama motorları tarafından kullanılan bir yapıyı keşfettiniz.

Bizim Yaptığımız Bir Örnek

Bu testte, bir linkin, sayfanın kodlarında daha yukarıda olması, kodlar arasında aşağıda olmasından daha değerlidir hipotezi ile başladık. Hepsi aynı saçma kelimeyi içeren tıpatıp aynı üç sayfaya link verdiğimiz, saçma bir domain alıp test ettik. Arama motorları sayfaları taradıktan sonra, ana sayfada en üstten link verdiğimiz sayfanın en başta sıralandığını gördük.

Bu metot arama pazarlamacılarını eğitmeye yardım eden tek metot değil.

Arama motorlarının kullanma olasılığı olan ve onların sonuçları nasıl sıraladığı ile ilgili işaretler hakkında bilgiye ulaşmak, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Patent Ofisi’ne önde gelen arama motorları tarafından yapılan patent başvuruları aracılığıyla mümkündür. Muhtemelen bunların arasında en ünlü olanı, 1990’ların sonlarında, Stanford yurtlarında Google’ın doğuşunu ortaya çıkaran, #6285999 patentli – Birbirine bağlanmış bir veritabanında sıralama ağı için metot – Page Rank’tir.

Bu konudaki orijinal belge de – Anatomy of a Large-Scale Hypertextual Web Search Engine – hatırı sayılır bir çalışmaya konu olmuştur. Karmaşık matematik bilgisi yetersiz olanlar, sakın korkmayın. Her ne kadar mevcut denklemler akademik olarak ilginç olsa da, en yetenekli arama pazarlamacılarının çoğu tam olarak anlamakta yetersiz kalırlar. SEO yapmak için yüksek matematik gerekmiyor!

Patent analizi gibi metotlar, deneyler ve canlı testler aracılığıyla, arama pazarlamacıları topluluğu, arama motorlarının temel işlemlerinin çoğunu ve yüksek sıralamalar kazanan, kayda değer trafiğe sahip olan web siteleri veya sayfaları yaratmanın önemli bileşenlerini anlamaya başladı.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim