Google Fred Güncellemesi Kimleri Etkiledi

Google Fred Güncellemesi Kimleri Etkiledi

Son Fred Güncellemesi, daha çok kâr peşinde olan düşük değerdeki içerikleri mi hedef aldı? Görünen o ki Google son Fred Güncellemesi ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmayacak. Fakat konuyla ilgili yapılan analizlere baktığımızda, güncellemeden etkilenen sitelerin kaybettikleri trafik oranı %90’ları buluyor!

Yaklaşık 2 hafta önce, Google’ın kesin bir açıklama yapmaktan çekindiği, sıralamaları etkileyeceği düşünülen Fred Güncellemesi’nden bahsetmiştik. Hatta size bu haberi ilk duyuranlar arasında olarak, birçok SEO haber kanalında, paylaştığımız haberin hızla yayıldığını fark etmiştik. Bu son 2 haftalık süreçte, Google, tıpkı kendisinden beklendiği gibi, resmi bir açıklama yapmaktan çekindi ki aslında bir açıklama getirmeyeceklerini de belirttiler.
 
Bu arada, bir son dakika haberini de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yine yakın bir zamanda, Google’ın ayrımcı söylem barındıran içerikleri hedef aldığına dair bir haber paylaşmıştık sizinle. Bugün belki birçoğunuzun TV’den de takip ettiği gibi, Google birçok markadan, içerik yönetimi konusunda tepki aldı. Hatta buna protesto demek daha doğru olur. Aralarında Mercedes gibi önde gelen, yaklaşık 250 farklı markanın bulunduğu birçok şirket; reklam içeriklerinin, şiddet ve ayrımcılık barındıran içeriklerle yan yana görüntülenmesi nedeniyle Google’a açık bir şekilde tepki gösterdi. Durum o kadar ciddi ki, Google şu an birçok markadan özür dilemiş durumda!
 
Aslında bahsettiğimiz, içeriklerle ilgili çalışmaların sandığımızdan daha büyük boyutta olabileceğini düşünerek, bu haberi de sıcağı sıcağına sizlere duyurmak istedik!
Fred Güncellemesi’nin kimleri vurduğu haberine geri dönecek olursak, güncellemeden etkilendiğini belirten webmasterlardan toplanan ve bir araya getirilen örnek URL’ler bulunuyor. Güncellemeden etkilenen yaklaşık 100 farklı site analiz edildiğinde ortaya çıkan sonuç, güncellemenin düşük kalitedeki içerikleri hedef aldığı yönünde.
 
Bir araya getirilen çok sayıda URL analiz edildiğinde, hep aynı türdeki siteleri işaret ediyorlar. İçerik sitelerini! (Blog demek zor) Daha detaylı bir tarif vermek gerekirse; sadece çok sayıda içerik barındırarak, makalelerin her tarafına reklam alanları açmış blog sayfalarından bahsediyoruz. Bu sitelerin hemen hemen hiçbiri, belirli bir endüstriye ait değiller. Yani, belirli bir teması, amacı olmayan başı boş içeriklerden bahsediyoruz. Diğer taraftan, kendi endüstrisine dair bilgiler paylaşan diğer profesyonel içeriklerle karşılaştırıldıklarında, herhangi bir artı değer taşıma özelliklerini yitirmiş durumdalar.
 
Şu an bu bahsettiğimiz web siteleri, Google’da yapılan organik aramalarda %50 hatta kimilerinde %90 oranında trafik kaybetmiş durumda! Bu, bu siteler için çok büyük bir kayıp!
Kısacası, Fred Güncellemesi’nin kimleri etkilediği sorusunun cevabı; reklam odaklı, birbirinden alakasız, kalitesiz içerikler barındıran bloglar diyebiliriz. Tabii, bunları gerçek bir blog sayfası olarak kabul edebilirsek!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim