Backlink Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Backlink Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Eğer başka bir web sitesiyle, link konusunda bir ortaklık kuracaksanız, bunun için de dikkat etmeniz gereken belirli SEO teknikleri ve backlink kuralları var. Her site, sizin için ideal bir ortak olabilir mi? Tabii ki, hayır! İşte o kurallar:

BackLink Aldığınız Site, Google’da İndekslenmiş mi?

Ortaklık kurduğunuz sitenin, Google’da görünür olması çok önemlidir. Eğer, sitenin görünürlüğünün yeterli olmadığını düşünüyorsanız, en iyisi bu ortaklıktan vazgeçmektir. 

Sitede İletişim Bilgileri Yer Alıyor mu?

Örneğin, bir blog yazarının açık adresini bilmek zorunda değilsiniz. Ama yine de, ortaklık kurduğunuz sitenin webmasterına her zaman ulaşabilmelisiniz. Bir iletişim formunun olması bile, yeşil ışıktır. Telefon numarası var mı? E-mail adresini açık bir şekilde belirtmiş mi? Sosyal medya hesaplarını paylaşmış mı ve ulaşılabilir mi? Bu noktalara dikkat etmelisiniz. 

Site İçerikleri Nasıl? 

Sanki bir edebiyatçının, bir yazarın kaleminden çıkmış gibi, tamamen hatasız metinlerden bahsetmiyoruz. Ama yine de, sitedeki metinler onlarca hata içeriyorsa, gerçek anlamda kalitesizse, en iyisi uzak durmaktır. Kötü bir yazının içerisindeki linke kimse tıklamaz. 

Site Trafiği Ne Durumda?

Ortaklık kuracağınız site için en ideali, sürekliliği olan ve mümkünse sürekli artan bir trafiktir. Ayrıca, sitenin elde ettiği trafiğin organik olmasına da dikkat etmelisiniz. 

Site, Açık Bir Şekilde Link Satışı mı Yapıyor? 

Piyasada, özellikle de yurt dışında, backlink satışı yapan ne kadar çok site olduğunu bilseydiniz, şaşırırdınız. Üstelik, aralarında, hiç akla gelmeyecek siteler de var. Ortaklık kuracağınız sitenin, bu tür bir link satışı yapmadığından emin olun. Satış yapıyorsa, ortaklıktan vazgeçin. 

Sitede Hack Problemleri Var mı?

Özellikle, eczacılık ürünleri için, hack üzerinden, birçok siteye gizli kodlar yerleştiriliyor. Site sahibi ya da siteyi ziyaret eden kişi bu gizli reklamlardan haberdar olmayabiliyor. Fakat, kodlar, Google aramalarında kendini gösteriyor. Bu yüzden, bir uzmanın ortaklık yapacağınız sitenin kodlarına göz atması iyi fikir.  

Sitede Uygunsuz İçerik Olmamalı

Ortaklık kuracağınız sitede; sağlığa zararlı maddeler, kanun dışı ürünler vb. uygunsuz içeriklerin yer almamasına özellikle dikkat edin. 

Sitenin Bir Marka Olarak Google’daki Konumu Ne Durumda?

Markalaşma yolunda ilerleyen bir site seçmeniz, her zaman için daha avantajlıdır. Hatta, mümkünse kendi sektörü içerisinde ilk 5 oyuncudan biri olmalı. 

İçerikler Orijinal mi?

Kopyala yapıştır içerikler barındırmamalı. Sitedeki içerikler mutlaka orijinal olmalı ve birbirini tekrar etmemeli. 

Sitenin Yarattığı İzlenim

Bu maddeden kastımız şu şekilde… Bazı web siteleri, bir süre sonra satılması, el değiştirmesi amacıyla kuruluyor. Uzun dönem adına, böyle bir ortaklık yanlış bir tercihtir!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim