Bilinmeyen Özel SEO Teknikleri

Bilinmeyen Özel SEO Teknikleri

SEO teknikleri, çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve değişiyor. Sadece, Google’dan gelen algoritma değişimleri ve diğer güncellemeler bile, değişimin ne kadar hızlı yaşandığını anlatmak için yeterli…
Bu yazımızda, en çok bilinen SEO tekniklerinden ziyade, en az konuşulan özel tekniklere yer ayırdık. İşte o teknikler: 

Sıralamalarda Yükselmek İstiyorsanız Etkileşime Odaklanın 

 “Engagement” diye konuşulan, “etkileşim” dediğimiz kavram, en basit haliyle, kullanıcının dikkatini çekmektir. Bu süre, ne kadar uzun olursa (örneğin, web sitenizde ne kadar uzun vakit geçirirse) o kadar iyidir. 
Google, böyle bir kuralı hiçbir zaman bir sıralama faktörü olarak belirtmedi. Ama, birçok örnekte gördüğümüz gibi, her sıralama faktörü için Google’dan açıklama beklemenize gerek yok! 
Yakın zamanda bu konuda bir araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları, etkileşim oranlarıyla, Google sıralamalarındaki organik başarının neredeyse birebir korelasyon halinde olduğunu gösterdi. 

İçerik Formatına Özen Gösterin

Paragrafları mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın. Cümlelerinizi de, aynı şekilde! Alt başlıklar kullandığınızda, kullanıcının da, deneyim olarak sayfanızda daha uzun süre gezinmesine yol göstermiş olursunuz. Alt başlıklar ayrıca, okunurluğu kolaylaştırır ve içerik kalitesine doğrudan bir katkı sağlar. 

İçeriklerde Görsel Kullanın 

Yüksek kalitede, özenle seçilmiş görseller, etkileşim oranlarını artırır. Şu sözü, mutlaka duymuşsunuzdur. “Bazen, tek bir fotoğraf her şeyi anlatır.” İmajların diğer bir fonksiyonu da, metinler arasına yerleştirildiğinde, içeriği daha eğlenceli hale getirmesidir. Doğal olarak, metnin okunurluğu da bu şekilde artar. 

Ters Piramit Tekniği 

Web sitenizde kullandığınız metinler için, ters piramit tekniğini hayata geçirebilirsiniz. Aslında, çok basit bir mantıkla çalışıyor. Ters bir piramit düşünün. Bu piramidin en tepesinde “Kim? Ne? Nerede? Ne zaman?”, gibi bizim de “5N 1 K” olarak tanıdığımız soru tipleri vardır. İçeriğiniz ilk olarak bu sorulara yanıt vermeli. 
Yani, aslında, piramit derken bir hiyerarşiden bahsediyoruz. Hiyerarşinin ikinci basamağında, konunun ayrıntılarına girebilirsiniz. Ama yine de, anlatımınız çok detaylı olmamalı. Konuyu, geniş hatlarıyla anlatmalı. 
Zaten, okuduğumuz okullarda, kompozisyon yazarken de bize öğretilen teknik aslında budur. Yazının ne ile ilgili olduğunu, daha ilk paragrafta belirtirsiniz. 
Piramidin son ayağında ise, artık dilediğiniz kadar ayrıntı verebilirsiniz. 

Sitede Kalma Oranını Nasıl Artırırız?

Soruyu tersten de sorabiliriz. Kullanıcıların sitenizi çok kısa bir sürede terk etmelerinin ana nedeni nedir? 
Soruyu hangi taraftan ele alırsak alalım, ana neden genellikle; tasarım ve kullanıcı deneyimi ile ilgili. Siteniz, tasarım bakımından ne kadar kaliteliyse, kullanıcı; sayfada ne aradığını ne kadar kolay buluyorsa, sitede kalma oranı o kadar artar. Siteyi terk etme oranları da bir o kadar azalacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim