Backlink Kazandıran İçerik Tipleri

Backlink Kazandıran İçerik Tipleri

Backlink kazanmak için kurgulayabileceğiniz en etkili içerik tipleri, formatları hangileri olabilir? GIF? Bir info-grafik? Bu yazımızda sizlerle, backlink kazandıran en etkili içerik çeşitlerini paylaşacağız. 

Farklı içerik tipleri, web sitenize backlink ve trafik kazandırır. En etkili içerik formatlarıyla ilgili sizlerle daha önce birçok makale paylaşmıştık. Bu kez, geleneksel içerik formatlarını biraz daha detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Böylece, en başarılı ve markanıza en uygun içerik tiplerini belirleyebileceksiniz. 

Bu yazımızda, tüm içerik çeşitlerini sizlerle paylaşabilmemiz mümkün değil, ama öne çıkan aşağıdaki formatların gerçek anlamda başarı getireceğinden şüpheniz olmasın. Çünkü, hepsi de verilere (data) ve yaşanmış tecrübelere dayanıyor. 

Bahsettiğimiz verilerde göze çarpan çok önemli bir format var! Sizce, hangisi olabilir? Evet! İnteraktif içerikler! 

Bir Başarı Sıralaması Yapmak Gerekirse, En Başarılı İçerik Tiplerinin Şampiyonluk Durumu Şu Şekilde:

1. İnteraktif İçerik 

2. Statik İçerikler (Web site içerikleriniz olarak da düşünebilirsiniz)

3. GIF 

4. Uzun Format İçerikler 

İnteraktif İçerikler 

Son yılların en popüler içerik tipi, interaktif içeriklerdir. Statik info-grafiklerden çok daha etkili sonuçlar sağlıyor (özellikle de backlink ve link geliştirme çalışmalarında). İnteraktif içeriklerin en avantajlı yanı, kullanıcıya farklı bakış açıları kazandırıyor olması ve onu içeriğe dahil etmesi (iyi ve eğlenceli bir deneyim yaşatması). Örneğin; hızlı bulmacalar gibi ilgi çekici interaktif içerikler hazırlayan birçok marka var. 

Statik İçerikler

Web sitenize backlink kazandıracak en etkili statik içerik tiplerinden başlıcası, web sitenizdeki içeriklerdir. Bunlara, blog içerikleriniz de dahil. Statik içeriklerle ilgili dikkat etmeniz gereken en temel konu, her zaman söylediğimiz gibi “kalite”. Kaliteli içeriklerinizi boşa harcamayın. Onları, yine kaliteden taviz vermeyerek, başarılı birer info-grafiğe dönüştürebilirsiniz. Çoğu info-grafik, özellikle de geçmiş yıllarda, kendilerinden beklenen SEO başarısını kanıtladı. Ancak, siz, SEO odaklı değil, kalite odaklı olun! SEO başarısı, kendiliğinden gelecektir. 

GIF İçerikler 

İçerik temelli link geliştirme süreci, SEO için başlı başına teknik bir terimdir! İçerik temelli link geliştirme üzerine bir strateji geliştirecekseniz, GIF içeriklere ihtiyacınız olacaktır. GIF içerikler, interaktif içeriklerle karşılaştırıldığında, zaman ve maliyet açısından daha avantajlıdır. CMS ihtiyacı duymadan, sosyal medya ve web üzerinde kolayca kullanabilirsiniz. Karmaşık kodlamalar gerektirmez. GIF içeriklerin çok az konuşulan bir diğer avantajı da, kullanıcıdan “tıklama” gibi herhangi bir eylem talep etmemesidir. İçeriğiniz ve mesajınız, karşı tarafa, görüldüğü an ulaşır! GIF içerikler, eğlencelidirler de! 

Bitirirken:

İçerik pazarlamasının önemi ve SEO ile ilişkisi her geçen gün artıyor. Yukarıdaki içerik tiplerini, kaliteden taviz vermeden uyguladığınızda, daha fazla backlink kazanacaksınız.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim