SEO Uzmanı Olmanın Temel Adımları

SEO Uzmanı Olmanın Temel Adımları

Gerçek bir SEO uzmanı olmak istiyorsanız, bu taktikleri uygulamanız gerekiyor. Daha temel konudan başlamak istiyorsanız SEO uzmanı nedir, nasıl olunur? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Keşfedilebileceğiniz SEO Teknikleri Uygulayın

“Crawling”, yani “tarama”, tüm arama motorlarının indeksleme öncesinde gerçekleştirdiği bir işlem. Bu yüzden, gerçek bir SEO uzmanı olarak, uygulamanız gereken ilk işlem, web sitenizin arama motorları tarafından doğru bir şekilde taranmasını sağlamak. Bunun için, ilgili “robots.txt”, HTML ve sitemap tekniklerini hayata geçirmeniz gerekiyor. Böylece, Google gibi arama motorları, sayfalarınızı indekslemeye başlayacaklardır. 

Güvenilirlik & Tutarlılık Problemlerini Ortadan Kaldırın

Google’ın yapay zekâsı RankBrain’e göre, arama sonuçları neredeyse tamamen kullanıcının arama niyetine dayanıyor. Bu noktada, RankBrain’in en çok odaklandığı yer ise, web sitenizin ne kadar güvenilir ve tutarlı olduğu! Örneğin, web dünyasında, artık herhangi bir konuda 100’lerce bloğa ulaşabilirsiniz. Yani, çok fazla içerik var. Bu yüzden, arama motorlarında birinci sıraya yerleşmek istiyorsanız, en iyi içerikleri üretmek zorundasınız. Bahsettiğimiz “ilgililik & tutarlılık” ilkesi, sayfa için optimizasyonda %75 ve sayfa dışı optimizasyonda %25’lik bir etkiye sahip!

Kaliteli İçerik ve Meta Etiketleri 

Bu ilkede başarılı olmak istiyorsanız; sayfa başlığı, description, meta-data, şema işaretleyiciler, iç linkler, imajların alt metinleri, ankor tekstler, sayfa hızı, kaliteli içerik, anahtar kelimelerin tutarlılığı ve dengesi vb. konuda tüm SEO çalışmalarınız eksiksiz olmalı. Google meta etiketleri yazımızı inceleyebilirsiniz.
Böylece, hem arama motorlarına web sitenizin ne ile ilgili olduğunu başarılı bir şekilde ifade etmiş olacaksınız, hem de kullanıcılar size en hızlı şekilde ulaşabilecekler! Üstelik, hedeflediğiniz anahtar kelimeler üzerinden! 

Backlink (Off-Page) Problemini Çözün

Backlink’ler, SEO’nun yapıtaşlarından birisidir. Web sitenizde yaptığınız link geliştirme çalışmaları ne kadar başarılıysa, arama motorları da bu başarınıza göre size bir o kadar değer verecektir! Bu noktada gözden kaçan çok önemli bir ilke var! Aslında, link geliştirme çalışmalarını yapması gereken asıl kişiler SEO uzmanları ya da webmasterlar değil! Peki ya kim? 
Kullanıcılar! Google, kendi web sitenizle ilgili yaptığınız her link geliştirme çabasını, kendi kendini puanlama olarak değerlendiriyor. Ve bundan hoşlandığını söyleyemeyiz. Google’ın istediği şey, web sitenizi, başkalarının puanlaması (yani backlink vermesi, sitenize değer verdiğini göstermesi).

Backlink Almayın! Backlink Kazanın! 

Yani, backlink çalışması yapmak yerine bu işi backlink kazanmak olarak görmelisiniz. Bunun için yapmanız gereken de çok açık ve net. Birçok yazımızda, defalarca tekrar ettiğimiz gibi, kaliteli içerikler üretmelisiniz. Ürettiğiniz kaliteli içerikleri kaynak göstermek isteyen bir çok kişi olacaktır.

Kalitesizlik Problemini Çözün

Kalite veya kalitesizlik problemi, yukarıda bahsettiğimiz her 3 adımı da içerisine alıyor. Tahmin etmesi zor olmasa gerek; tüm arama motorlarının peşinden koştuğu web siteleri, kaliteli olanlar. Bu ilke tüm çalışmalarınız için geçerli; kaliteli bir SEO, kaliteli içerikler, kaliteli bir web tasarımı…vb.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim