Google Servislerinin Limitleri

Google Servislerinin Limitleri

SEO çalışmalarınızın olumsuz şekilde etkilenmemesi için, mutlaka farkında olmanız gereken 12 farklı limit bulunuyor. 
Google, birçok farklı araca sahip. Bu araçlar belirli büyüklükte bir veriyle karşılaştıklarında, şirket Google bile olsa belirli limitler bulunuyor! 

Google Search Console’daki 1.000 özellik limiti!

Google Search Console Yardım dokümanına göre, Search Console hesabınızda en fazla 1.000 farklı özelliğe (web sitesi veya mobil uygulama gibi) sahip olabilirsiniz. 

Google Search Console ve 1.000 satır sınırı. 

Google Search Console’daki birçok veri raporu, önyüzlerinde 1.000 satırla sınırlıdır. Ancak genellikle indirme yaptığınızda satır sayısı bu limiti aşabiliyor. Bu durum, her rapor için geçerli değil (Örneğin; HTML geliştirme bölümü herhangi bir limite sahip değil.) 

Google Search Console ve 200 site haritası limiti. 

Bildirilen limit daha fazla olsa da, size en fazla 200 tane gösterilecektir. Her biri, bir “index” dosyası da olabilir, ki böyle bir durumda her biri için site haritası sınırı 400 olarak görünüyor. 

“Disavow” dosya boyutu limiti 2MB ve 100.000 URL limiti bulunuyor.

Birçok uzman, “disavow” dosyası bildirirken, bu tür bir limitle ve sonucunda hatayla karşılaşabileceğiniz uyarısında bulunuyor. 

Google Search Console ve “render”.

Google Web Master Trend Analisti, John Mueller; “Fetch as Google” uygulamasında limitlerle karşılaşabileceğiniz uyarısında bulunuyor. Yapılan testlere göre bu limit 10.000 piksel. 

Google My Business ve 100 karakter sınırı. 

 Google My Business’ta, işletme adınız 100 karakterle sınırlandırılıyor. 

Google Analytics ve her ay için 10 milyon hit sınırı.

Bu limite ulaştığınızda, hesabınızı yükseltmeniz gerekiyor. 

Robots.txt maksimum boyut: 500KB

Google’ın “Robots.txt Özellikleri” sayfasında belirttiğine göre:
“Her bir crawler için maksimum dosya boyutu uyarısıyla karşılaşabilirsiniz. Maksimum dosya boyutunu aşan içerikler reddedilebilir. Google şu an 500KB’lık bir limit uygulamaktadır.”

Site Haritaları 50MB (sıkıştırılmamış) boyut ve 50.000 URL ile sınırlandırılmıştır.

Yine, Google Search Console Yardım dokümanına göre:
“Her bir sitemap 50MB (sıkıştırılmamış) boyutuyla ve 50.000 URL ile sınırlıdır. Eğer dosyanız daha büyükse veya daha fazla sayıda URL içeriyorsa, site haritanızı farklı sitamap’lere bölmelisiniz. 

URL’leriniz 2,083 karakter sınırını aşmamalı.

Google tarafından böyle bir limit açıklanmadı. Ancak yine de Internet Explorer’da böyle bir limit bulunduğu için dikkate almakta fayda var.

Google’ın her bir sayfa için crawl limiti 200MB

Bu bilgi de yine John Mueller tarafından açıklandı. 2015 yılında bu limitin 10MB olduğunu düşünürsek, önemli bir ilerleme kaydedildiğini görüyoruz. 

Bir sayfadaki link sayısı birkaç bini geçmemeli. 

Google’ın bir sayfadaki link sayısına dair herhangi bir açıklaması yok. Yalnızca, bu sayının mantıklı bir oranda tutulmasını öneriyor. Böyle düşünüldüğünde bu mantıklı oran birkaç bini aşmamalı.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim