Google Maps'de Spam Yapanların Dikkatine

Google Maps'de Spam Yapanların Dikkatine

Google, 2015’ten beri, asılsız Google Maps listelemelerini %70’e kadar azalttıklarını duyurdu. 
Google, Google Maps’le ilgili tüm spam davranışlarından haberdar olduklarını ve Google Maps’teki asılsız, sahte sonuçları kaldırmak için yıllardır çalışmalar yürüttüklerine dair resmi bir açıklamada bulundu. 

Google’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:
“Yerel aramalarda çıkan listelemeler, yaklaşık %0.5’e yakın bir oranda, asılsız sonuçlar gösteriyor.” 
Bu açıklamayla birlikte, kullanıcıları var olmayan şirketlere götüren yanlış sonuçları ortadan kaldırmak adına çalışmaların devam ettiğini de eklemişler. Google’ın oluşturduğu yeni prosedürlerle birlikte, asılsız listelemeler henüz Google Maps’te görünmeden dahi engelleniyor! Başarı oranı ise %85’leri buluyor. 
Google, Haziran 2015’ten beri yürüttükleri çalışmalarla birlikte, kurallara uygun olmayan listelemeleri %70 gibi bir oranda kaldırdıklarını belirtiyor. 

Google’ın spam davranışı gösteren uygunsuz listelemeleri elemek adına yürüttüğü çalışmalarda, şu maddeleri de ek olarak dikkate aldığı belirtiliyor:
•    İşletmelerden, ait oldukları kategorilere göre “Uzmanlık Derecesinde Onay” talep etmek. Örneğin; anahtarcı, su tesisatçısı… vb. 
•    Bir adrese, birden çok kayıt yapılmaması. 
•    Şirketlerin, herhangi bir onay göstermeden, gerçek dışı bir şekilde, adreslerini oldukça uzak bir coğrafyaya taşıyamamaları.
•    Adres yazılarında, bilinçli olarak yapılan oynamaların (Adresi farklı göstermek için içeriği değiştirmek… gibi) tespit edilmesi.
•    Google ayrıca, “Machine Learning” olarak adını sıkça duyduğumuz yapay zekâ çalışmalarını Google Maps için de, verileri bölgesel farklılıklara göre analiz ederek kullanıyor olacak.
Google bugün (7 Nisan 2017), (International World Wide Web Conference) Uluslararası WWW Konferansı’nda, konuyla ilgili “Google Maps’teki Suiistimallere Karşı Çıkmak” adlı raporu herkesle paylaşıyor olacak. Raporu, linkten PDF olarak indirebilirsiniz
Tüm SEO uzmanlarını, Google Maps çalışmalarında daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim