Backlink Yönetimi ve Seo

Backlink Yönetimi ve Seo

Backlink yönetiminde profesyonelce davranmazsanız, başarıya ulaşamazsınız! Bugün backlink yönetimini ayrı olarak ele aldık çünkü bu SEO tekniğinin ne kadar değerli olduğunun henüz tam anlaşılamadığını gözlemliyoruz. Backlink inşasında, geliştirilmesi ve yönetimi aşamalarında en çok yapılan hata, bu linklerin bir ürün veya eşya olarak görülmesi! Bu linkleri, anlamlı bir kontekste oturtmaya çalışmak yerine, linklerin nicelik olarak değerlendirilmesi, en çok gördüğümüz hatalardan biri!

Virtual Logistics, Pazarlama Müdürü Jessica Thiele konuyla ilgili bakın neler söylüyor:

Gelen linkler, yani backlinkler oldukça önemli. Google’da yapılan herhangi bir aramada; sitenizin güvenilirliği, kalitesi ile ilgili sosyal ipuçlarını Google, bu linklerden alıyor. İşte, şirketlerin bu linkler konusunda oldukça hassas davranmalarını zorunlu kılan etmen de bu. Bunun, herhangi bir korsan SEO uzmanına bir miktar para ödeyerek neler yapabileceğini izlemekten daha fazla emek gerektiren bir iş olduğu tabii ki doğrudur! Fakat, uzun dönemde bu emeklerinizin karşılığını alacağınızı bilmelisiniz! Ayrıca, Google tarafından kara listeye alınma riskine de girmeye hiç gerek yok.”

KidsToyStop.com Başkan Yardımcısı, Roman Kowalski, konu backlink stratejisi olduğunda çoğu markanın bir ikileme düştüğünü söylüyor:

Bir tarafta, backlinkleri herkes istiyor. Hatta, mümkün olduğunca çok sayıda olmalarını da istiyorlar. Diğer taraftan, kaçırdıkları çok önemli bir ayrıntı var! Google sizden backlink inşasını veya geliştirilme çabalarını sadece SEO için istemiyor.”

Aslında, problemin çözümü backlink’in tanımını doğru yapmakta yatıyor. Ne yazık ki kimi SEO uzmanlarına göre backlink’ler sadece, 3. parti sitelere yerleştirilmiş birer do-follow hyperlink, hepsi o kadar… Kowalski’nin şu tarifi ise dikkate değer nitelikte:

Geniş bir tanımlamayla, backlink’ler herhangi bir listede gösterilmiş olmanızdan, herhangi bir blogda bir makalede link gösterilmiş olmanıza kadar uzanır. Bu yüzden, pozitif olsun olmasın herhangi bir içerikte yer bulmanın yeterli olduğu şeklinde yaygın bir teori var. Şu an tecrübelerimizle biliyoruz ki bu doğru değil! Belirli bir kontekst içerisinde bulunmayan backlink’lerin hiçbir değeri yok! Hatta, spam içerikte yer almışsa, markanız için potansiyel bir tehlike bile oluşturabilirler.”

Oyunun Kuralları Değişti

Kendi web sitelerinin backlink inşa süreçlerinde konuyla ilgili tecrübelerini paylaşan James Goodnow’un şu sözlerine kulak verelim:

Oyunun kuralları değişti. Eğer sadece bir teknoloji uzmanına para ödeyerek, bu kişinin Google’ı kendi adına yönlendirebileceğini ve sizi sıralamalarda en tepeye yerleştirebileceğini düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz!”

Doğru bir yöntemle, organik bir backlink geliştirme süreci için Goodnow’un tavsiyeleri şu şekilde:

  1. Kapsayıcı ve belirgin bir içerik kampanyası oluşturulmalı. Yenilikçi, kuralları yıkabilen, endüstriye liderlik edecek fikirler oluşturulmalı ve kullanılmalı. Bu, en önemli madde. Çünkü diğerlerini bunun üzerine kuracaksınız!

  2. Video, makale ve daha fazlasını içeren bir içerik stratejisi mutlaka oluşturulmalı. İnsanların oyunun kurallarını değiştirecek fikirlerinize ulaşmalarının tek yolu bu.

  3. Hedeflenmiş ve sürdürülebilir bir iletişim stratejisi, ayrıca yapılmalı. Bunu sadece internet tabanlı olarak düşünmeyin. Endüstrinizde yaptığınız sunumlar, bulunduğunuz sektöre dair kaleme aldığınız makaleler, katıldığınız konferanslar, söyleşiler, anahtar medya organlarıyla kurduğunuz ilişkiler, hepsini dahil etmelisiniz.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim