Google Web Spam Raporu Yayınladı

Google Web Spam Raporu Yayınladı

Google’ın yeni bir web spam raporu yayınladığını biliyor muydunuz? Rapora göre, arama sonuç sayfalarından ziyaret edilen sitelerin sadece %1’inden daha azı spam niteliği taşıyor! Tabii, Google, bu raporu hazırlarken eli boş durmadı. Doğal olmayan birçok linki geçersiz saydı ve arama sonuçlarında spam özelliği gösteren sonuçları neredeyse yarı yarıya azalttı.

Çalışma Hangi Tarihte Yapıldı? 

Rapora ilişkin çalışma 2017 yılı içerisinde yapılmış olsa da, sonuçlar henüz bugün duyuruldu. Raporun, daha önceki yıllarla bir karşılaştırması da mevcut. 
Örneğin; kullanıcıların da zaman içerisinde daha çok bilinçlendiği ve geliştirdikleri yeni davranışların arama kalitesine bir katkı sağladığı çok açık. Yani, kullanıcılar bir spam sayfayla karşılaştıklarında, sitede gezinmeye devam etmiyorlar. Tüm bu davranışlar, doğal bir şekilde spam sayfaların görünürlüğünü azaltıyor. 
Benzer şekilde, hack’lenmiş sayfaların görünürlüğü de Google tarafından %80 oranında azaltılmış ve bu çok ciddi bir rakam. 
Search Console’a yapılan uyarı bildirimleri karşılaştırıldığında, 9 milyondan 6 milyona kadar bir düşüş var (bir önceki yıla göre). 
Google, spam niteliği taşıyan linklerin azaltılmasında hem manüel eylemler hem de algoritmalar kullanıyor.

Raporda Azalmalar Mevcut

Raporda, spam davranışı gösteren linklerin, her yıl, kabaca yarı yarıya azaldığı söyleniyor. Google, tüm bu süreçte, kullanıcılardan gelen şikayetleri de değerlendiriyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde, yaklaşık 90.000 şikâyet ile ilgili aksiyon alınmış. Search Console üzerinden, yaklaşık 45 milyon web yöneticisine uyarı mesajları gönderilmiş. Gönderilen bu uyarıların yaklaşık 6 milyon kadarı, manüel aksiyonlara dayanıyor (algoritmaya dayalı değiller).



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim