Bilinmesi Gereken Optimizasyon Terimleri

Bilinmesi Gereken Optimizasyon Terimleri

Bilinmesi Gereken Terimler

SEO işine girmeyi ve sitesine kendisi bir şeyler uygulamak isteyenleri hedef alan bu makalemizi dikkatli okumanızı tavsiye ediyoruz. Listeleyeceğimiz terimleri bilmek site oldukça yol gösterecek ve diğer makaleleri anlamanızı kolaylaştıracaktır.

PageRank: Sitelerin Google gözünde popülerliğini gösteren bir değerdir. Bu değer zaman zaman güncellenir ve SEO’cular tarafından oldukça önemsenmektedir. Denemelerimiz sırasında hit konusunda pek de bir etkisinin olmadığını görmekteyiz.

Linkler: Sitenize bağlantı veren siteler ve bu linklerin niteliği önemlidir. Backlink olarak da tanımlanabilir. Sitenize kaliteli olarak sağlanan linkler oldukça önemlidir. Dofollow ve Nofollow olarak nitelendirilen link türleri vardır.

Dofollow: Sitelerden verilen bağlantıların referanslı olarak verilmesidir. Yani bir site sizin sitenize dofollow bağlantı veriyorsa sorumluluğu da alıyor demektir. SEO açısından daha verimlidir.

Nofollow: Sitenize verilen bağlantıların niteliğinin farklılaşmasıdır. Bir site size bu şekilde bağlantı veriyorsa bu bağlantıdan sorumlu değildir. Bu şekilde çokça link elde etmeniz içeriğinizin fazlalığına işaret eder.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim