Siteniz Tarayıcı Uyumlu Mu?

Siteniz Tarayıcı Uyumlu Mu?

Tarayıcı Uyumluluğu

Optimizasyon açısından oldukça önemli bir konu da sitenizin tarayıcılara olan uyumluluğudur. Bu uyumluluk neden önemli diyeceksiniz. Çünkü arama motorlar kullanıcıları tutmayan siteleri sıralamadan oldukça düşürmektedir. Bu nedenle sitenizin ziyaretçileri tutabilmesi için tam performansında çalışması gerekmektedir. Ayrıca arama motorlarının botları kodları taradığı için fazlalık kodları ya da tarayıcı uyumsuz kodları tanıyabilmektedir. Bu nedenle sorunlu siteler bir şekilde tespit edilir ve sıralamadan olabildiğince düşürülür.

Peki, sitenizin tarayıcı uyumlu olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Günümüzde popüler olan 3 adet tarayıcı vardır: İnternet Explorer, Crome ve Mozilla Firefox. Bunlardan en kaprisli olanı İnternet Explorer’dir. Bu nedenle bu tarayıcıya uyumlu çalışan siteler genellikle diğer tarayıcılara da uyar. Ancak siz yine de sitenizi diğer tarayıcılarda açarak aksaklıkları düzeltmeye çalışınız.

Tarayıcı uyumsuzlukları nasıl giderilir? Tarayıcı uyumsuzluklarının nedeni nedir?

Tarayıcı uyumsuzluklarının nedeni çok fazla ve gereksiz kodların bulunmasıdır. Ayrıca tarayıcıların okumakta sıkıtı çektiği şekilde kod yazmak da uyumsuzluklara yol açacaktır. Bunu engellemek adına tasarımlarımızı oldukça sade bir şekilde yapmak gerekmektedir.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim