Doğru İçerik İle Backlink Kazanma Teknikleri

Doğru İçerik İle Backlink Kazanma Teknikleri

Konumuz, aslında, içerik taktikleri! Tamamen organik yollardan backlink kazanmak istemez miydiniz? Eğer, doğru bir içerik yönetimi yaparsanız, bu hedef hiç de hayal değil!

Backlink Kazandıran İçerik Teknikleri

1. İçerik Fikri 

Size link kazandıracak bir içerik fikri bulmak, doğrusunu söylemek gerekirse pek de kolay değil. Hem zaman, hem de deneyim gerektiriyor. 

İyi fikirle, somut olarak size link kazandıran fikir arasında inanın büyük farklar var. Yani, fikrinizin harika olması, backlink kazandıracağı anlamına gelmez. 

Yine de, iyi bir fikrin başarı getirmesi elbette mümkün. Sadece, şu detaylara odaklanmanız gerekiyor:

• Size backlink kazandıracağından emin olduğunuz bir fikriniz varsa, mutlaka bir bildiğiniz de var demektir. Yani, bir ana fikir var! İçerik yönetimi sürecinizde, bu ana fikirden kopmamaya gayret edin. 

• Fikrin sadece sizin kafanızda netleşmiş olması yeterli olamayabilir. Fikrinizi, ekibinizle de, doğru dil ve hatta görsellerle paylaşmalısınız. Bu iş için bir “brief” yazmak en iyisi. 

• Fikrinizi bir kampanyaya dönüştürdüğünüzde, işin içine grafik tasarım ve daha birçok detay girebilir. Bu kampanya süreci, asıl fikri gölgede bırakmamalı. Tam aksine, mesajınızı iyi iletmeniz gerekiyor. 

• Minimal yaklaşmaktan, yani sade tasarımlardan çekinmeyin. İyi bir tasarımcıyla, harika bir tasarımcı arasında farklar vardır. Minimal tasarımlar hem kaliteli bir görünüm sağlayacak, hem de fikrinizi karşı tarafa net bir şekilde ulaştıracaktır. 

2. Kaynak & Bütçe Yönetimi

Size backlink kazandıracak harika bir fikriniz var. Bu iyi... Ama eğer, kaynak ve bütçe planlaması yapmazsanız, başarıya ulaşamayabilirsiniz. Burada bahsettiğimiz kaynaklar, bir reklam ajansına ödeyeceğiniz gider, video içerik üretimi için bütçe ve benzeri kalemler… Fikrinize gerçekten güveniyorsanız, bütçe planlaması yapmakta fayda var ki, tüm emekleriniz boşa gitmesin. 

3. Zamanlama ve Planlama

İyi bir fikri, zaman kısıtlaması nedeniyle boşa harcamayın. Yurt dışında, bu işin uzmanı olan kişiler, bu tür fikirlerin tasarımı, dağıtımı vb. için aylarını harcıyorlar. Bazen birkaç ay, bazen de 9 veya 10 ay kadar… Önemli olan, hedefe ulaşmak. Aceleci olmak yerine planlı olmaya çabalayın. 

Bu tür SEO odaklı projelerde, bazı fikirlerin hayata geçmesi için daha fazla veriye ve veri analizine ihtiyaç duyuluyor. Sağlıklı veriyi elde etmek de uzun zaman alıyor. Yani, bu işin doğası bu! Kimi zaman, web sitenizde yeniliklere gitmeniz gerekir, iyi tasarımlar zaman alır… Tüm bunları bir araya getirdiğinizde, neden aceleci olunmaması gerektiği daha da netleşiyor. 

4. Format Çeşitliliği ve Görsel Zenginlik

Aşağıdaki içerik formatlarının size link kazandırma olasılıkları, diğerlerinden daha yüksek! 

• Statik İnfo-grafikler

• Dinamik İnfo-grafikler

• İnteraktif İnfo-grafikler

• Veri Görüntüleme Araçları (Reklam ajansları bunları çok kullanır ve interaktif info-grafiklerle bir benzerlikleri var)

• GIF’ler

Backlink Kazanmak Hayal Değil!

Organik kanallarla backlink kazanmak hayal değil. Türkiye’de bir şirketseniz, bu konuda önünüzde avantajlar bile var. Çünkü, rakiplerinizin çoğu, bu tür profesyonel çalışmalara zaman ya da bütçe ayırmaktan çekiniyor. Bunu bir fırsat olarak görmek en iyisi. Göreceksiniz ki, iyi fikir üzerinden üretilen içerikler, SEO tarafında size gayet başarılı sonuçlar getirecektir!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim