E-ticarette Hemen Para Kazanmak

E-ticarette Hemen Para Kazanmak

E-ticaret girişiminizde ilk aylar çok önemlidir. İlk ayınızda yüksek bir kâr oranı yakalayamamış olsanız bile, markanızı büyütmek ve hedef kitlenize ulaşmış olmak, hayati önem taşır!
Uyurken bile gelir elde edilen bir e-ticaret sistemine sahip olmak her insana cazip gelir. Düşünsenize, bir uyanıyorsunuz ve e-ticaret sitenizin şimdiye dek yapmış olduğunuz en yüksek satışla karşılaşıyorsunuz. Ya da kendinizi deniz kenarında, bir sahilde hayal edin. Rakamları kontrol ettiğinizde yılın en iyi satışının yapılmış olduğunu fark ediyorsunuz. Kulağa çok cazip geliyor değil mi?
İşte, e-ticaretin güzel ve çekici yanı budur. Herhangi bir ülkede yaşıyor olabilirsiniz ve Beverly Hills veya daha önce hiç duymadığınız yerlerden ürünlerinizin sipariş edildiğini görürsünüz. 
Şimdi size, bir e-ticaret sitesinin daha ilk ayında, nasıl yüksek ciro elde edebileceğini, yaşanmış gerçek bir hikâye üzerinden anlatacağız! Genellikle bu tür haberlerde işin olumsuz taraflarından bahsedilmez; ama bu gerçek hikâyede yine ilk ayda karşılaşılan zorluklardan da bahsedeceğiz. 


İşin Özü
E-Ticaret girişimlerinde yapılan en büyük hata, web sitesinin kurulması ve ardından hiçbir şey yapmadan, insanların alış veriş yapmalarını beklemektir! Üzülerek söyleyelim ki, bu iş böyle yapılmaz. Örneğin, yüksek satış oranları beklediğiniz iyi bir kitabın yazarı olsanız bile, yapmanız gereken ilk şeylerden birisi dağıtımının doğru yerlere yapıldığından emin olmaktır. Yoksa tüm emekleriniz boşa gidebilir ve kitaplarınız yanlış raflarda tozlanmaya terk edilecektir. Aynı durum, E-Ticaret için de geçerlidir! Sitenizi ve ürünlerinizi duyurmalısınız yoksa kimse gelip de alışveriş yapmaz. 


Gelelim Gerçek Hikâyeye
Bu gerçek hikâyenin güzel yanı, girişimcinin ayrıca bir dijital ajansa sahip olması, bu nedenle birçok e-ticaret markasını da tanıyor. Müşterileri arasında yeni girişimciler de, satışlarını artırmak isteyen ulusal büyük markalar da olmuş. 
Girişimcimiz bir müddet sonra, elde ettiği e-ticaret tecrübesini hayata geçirmeye karar vermiş ve ailesiyle birlikte DermWarehouse isminde bir e-ticaret şirketi kurmuşlar. Sattıkları ürünler; fiziksel güçlendirici cilt ve bakım ürünleri, makyaj malzemeleri ve saç bakım ürünleri.
Şimdi gelelim ilk ay neler yaptıklarına!


Birinci Ay
İyi haber şu ki, ilk aya ait satış rakamları tam 2.439 Dolar olmuş ve 35 farklı müşteriye satış yapmışlar. İlk ay için fena değilmiş gibi görünüyor. Ama problem şu ki, ne kadar kâr ettiklerine baktıklarında karşılaştıkları rakam neredeyse sıfır olmuş! Yine de herhangi bir işletmenin ilk ayı için bu durum normal karşılanabilir.


Basit bir finansal tablo şöyle:
Ciro: 2.439 Dolar
Ürün Maliyeti: 1.463 Dolar
Reklam Harcamaları: 1.505 Dolar
Net Kâr: - 520 Dolar
Yani zarar etmişler! Bu yaşanmış hikâyenin devamı oldukça kârlı sonuçlara varıyor ve girişimcimizin, bu başarıyı yakalamak için SEO konusunda neler yaptığını ve neler önerdiğini sizlerle kendi ağzından paylaşıyoruz!


SEO Önerileri
“Eğer ilk ayda daha fazla SEO trafiğimiz olsaydı durumumuz çok daha farklı olacaktı. E-ticaret sitenizin otoritesinin artmasını istiyorsanız sürekli bir şekilde link geliştirmelisiniz. Girişiminiz için en kârlı sonucu, bu çaba verecektir! Bu sürecin oldukça zaman aldığını biliyorum hatta bu çabanın sonuçlarını almanız bir yıl bile sürebilir. Bunun ne kadar zaman alacağı, girdiğiniz endüstrideki rekabete bağlı.
Organik büyümeyi daima aklınızda tutmalısınız! Sabır erdemdir ve bu işte altın değerindedir! Moz ve benzeri servislere üye olmalı ve SEO’daki yerinizi sürekli olarak takip etmelisiniz. Eğer yaptığınız analizlerde, anahtar sözcüklerin sayfanıza ziyaretçi çektiğini ve bunun da gerçek satışa dönüşmüş olduğunu izlemeye başladıysanız doğru yoldasınız demektir.
E-mail pazarlamayı ve içerik pazarlamasını asla ihmal etmeyin! E-ticaret sitelerinin ilk işe başlamasında bu iki başlıktan her biri hayati önem taşıyor. Eğer ilk ayınızda 1.000 Dolarlık bir satış rakamına, hatta daha fazlasına ulaşmak istiyorsanız bu bahsettiğim basit SEO önerilerini uygulamalısınız. Bizim için işe yaramıştı, sizde de işe yarayacaktır.”



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim