Google'dan Backlink Güncellemesi

Google'dan Backlink Güncellemesi

Google’dan bir “Fred Güncellemesi” daha! Linklerle ilgili olarak büyük bir algoritma güncellemesi olduğu haberleri doğru mu? 
SEO dünyası dünden beri Google’ın henüz onaylamadığı ancak büyük ses getiren bir güncellemeyle çalkalanıyor! 

Webmaster ve SEO forumlarına baktığımızda herkes, izleme araçlarında önemli bir hareketlenme gördüklerini ifade ediyor. Google sıralama algoritmalarında bir değişim olduğuna dair ciddi göstergeler var.
Perşembe gününden bu yana SEO endüstrisini hareketlendiren güncellemenin daha çok link kalitesiyle ilgili olduğu belirtiliyor. Dediğimiz gibi, Google’dan bu tür bir güncellemeye dair henüz bir onay gelmiş değil. 
Çoğu kişi bu güncellemeyi “Fred Güncellemesi” olarak adlandırıyor. Bizler de bu isme giderek daha çok aşina olmaya başladık. Bu isimlendirme aslında Google’dan Gary Illyes’e ait! Bir keresinde, şakayla karışık olarak şöyle demişti: “Yaptığımız tüm güncellemelere Fred Güncellemesi diyebilirsiniz.” 

“Black hat” SEO topluluklarında tartışmanın düzeyi çok daha büyük ve onların hemfikir oldukları nokta, bunun spam’lere karşı ve linklerle ilgili bir algoritma güncellemesi olduğu yönünde! En son, spam linklere karşı bir güncelleme yapılmış olabileceğine dair haberimizi Şubat’ın ilk günlerinde paylaşmıştık. Bu olası güncelleme de yine Google tarafından onaylanmamıştı. Ancak, verilerdeki değişimleri herkes görmüştü!
 
Bunun dışında yine 7 Şubat’ta içerik kalitesiyle bağlantılı bir güncelleme yapıldığı konusunda herkes hemfikirdi. Fakat bu konuda da Google’dan herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Yani, sizin de uzun süredir fark etmiş olabileceğiniz gibi, Google bu günlerde yapılan güncellemeleri duyurmak veya onaylamak açısından pek de istekli değil. Ancak bu, SEO profesyonellerinin tespit ettikleri büyük çaptaki değişimleri paylaşmalarını durdurmayacaktır.
 
Şu an birçok izleme ve takip aracı, verilerde fark edilebilir bir değişimi işaret ediyor. Bunlar, bir güncelleme olduğuna dair oldukça yeterli veriler. Hatta, şu an birçok webmaster ve SEO uzmanı, topluluk ve forumlarda sıralamalarda yaşadıkları düşüş hakkında şikayetlerini dile getiriyorlar. Tabii herkes düşüşten şikayetçi değil. Sıralamalarda yükselen ve halinden oldukça memnun site yöneticileri de görüyoruz. Tüm bunlar, algoritma değişimi yaşandığını doğruluyor!

Şu an, açıkçası herkes Google’dan bir haber veya yorum bekliyor. Şimdiye dek tespit ettiklerimiz, Google’dan John Mueller ve Gary Illyes’ten her zaman duyduğumuz benzer açıklamalar. Google’ın her zaman güncelleme yaptığını ifade etmişler ve daha ayrıntılı bir açıklama yapmış değiller.
 
John, Twitter hesabında şöyle söylemiş: “Evet, neredeyse her gün güncelleme yapıyoruz.”
Garry ise, güncelleme haberlerine yine şakacı bir dille cevap vermiş: “Ortalama olarak, günde 3 güncelleme yapıyoruz. Bu yüzden, yakın zamanda güncelleme yapıldığını söylemek, yanlış olmaz.”
Google, herhangi bir açıklama getirmemiş olsa da, veriler ve yaşanan değişimler ortada! 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim