Emlak Siteleri İçin 5 SEO Tekniği

Emlak Siteleri İçin 5 SEO Tekniği

Eğer emlak sektöründeyseniz, bu SEO teknikleri işinize çok yarayacak. Brandon Turner hem bir gayri menkul girişimcisi, hem de dünyanın en büyük emlak sitesinin büyümesinden sorumlu bir isim.
Bizimle paylaştığı SEO ipuçları, sadece emlak sektörü için değil, tüm web siteleri için de işe yarar nitelikte. Kendi sektöründe başarısını kanıtlamış bu girişimcinin aynı zamanda bir Entrepreneur yazarı olduğunu da belirtelim!
5 maddeyle özetlediği bu teknikleri sizlerle hemen paylaşıyoruz.

1. Odaklanacağınız anahtar kelimeleri iyi seçin.
İlk adımınız, öne çıkmak istediğiniz anahtar kelimeleri doğru seçmek olmalı. İster emlak sektöründe olun, ister başka bir sektörde; önemli olan, insanların yaptıkları Google aramalarında nasıl davrandıklarını, hangi kelimeleri kullandıklarını çok iyi anlamak. 
Bunun için en basit araçlardan bir tanesi “Google Anahtar Kelime Planlayıcı”dır. Bu ücretsiz aracı kullanarak hedefinizdeki anahtar kelimelerle ilgili tahminlere erişebilirsiniz. (Anahtar Kelime Planlayıcı, ücretsiz bir servis olmasına rağmen, kullanabilmek için bir AdWords hesabına sahip olmanız gerekebilir)
Örneğin diyelim ki, bu aracı kullanarak “Beşiktaş’taki daireler” gibi bir anahtar kelimenin her ay 1.590 kez arandığı sonucuna ulaştım. Bana en yüksek sonucu veren anahtar kelimenin bu olduğunu farz edelim. Böyle bile olsa, henüz bu konuyu hedef anahtar kelimem olarak belirlemek, hakkında içerik üretmek için henüz çok erken. Bu noktada, ilk önce araştırma yapmam gerekir.
 
2. Rakipleri araştırın.
Kendim için en ideal olduğunu düşündüğüm anahtar kelimeye ulaştım. Şimdi biraz bilgi toplamam lazım. 
Öncelikle, bilgisayarınızda, Google’dan, sağ üst köşeden bir “Yeni Gizli Pencere” açın. (Tarayıcınız Chrome olmasa bile farklı tarayıcıların da bu tür gizli pencere eklentileri bulunuyor. Herhangi birini kullanabilirsiniz.) Gizli pencere özelliğiyle, Google’da yeni bir arama yaptığınızda karşınıza çıkan sonuçlar geçmiş aramalarınızdan etkilenmeyecektir. 
Şimdi belirlediğiniz anahtar kelimeyle arama yapın, bakalım Google karşınıza neler çıkarıyor. Bu noktada en tepede reklamla desteklenmiş sonuçlar görebilirsiniz. Bu tür sponsorlu sonuçları şimdilik göz ardı edin. Konuyla ilgili karşınıza çıkan ilk 10 veya daha fazla sonuç, rakiplerinizi oluşturuyor diyebiliriz!
Bu rakiplerin nerelerde eksik olduğunu düşünüyorsunuz? Neleri daha iyi yapabilirlerdi? Bunu sorgulamalısınız. 

3. İçeriği en iyi üreten siz olun!
Bu noktaya kadar rakiplerinizin ne durumda olduğunu belirlediniz. Şimdi sıra, üreteceğiniz kaliteli içeriklerle hepsini alt etmekte! Bunun belki de işin en zor aşaması olduğunu söyleyebilirim. İçerik üretiminde kaliteye verdiğiniz önem, başarınız için belirleyici kriter olacaktır. 
Bir blog sayfası mı oluşturdunuz, bir landing page mi tasarladınız, ne yapmış olursanız olun, bu işi rakiplerinizden daha iyi yapıyor olmalısınız. Aksi halde ne Google, ne de hedef kitleniz vermiş olduğunuz çabayı önemsemeyecektir. 
Diyelim ki harika bir makale yazmaya karar verdiniz. Nasıl yazılmalı?

4. Anahtar kelimeleri sayfanızın başlık, “title” kısmında kullanın.
Bu teknik size basit tekniklerden biriymiş gibi gelebilir ama belirtmeden geçemezdim. Sayfa başlığınız anahtar kelimenizi mutlaka içermelidir. Birebir aynısı olmak zorunda değil; ama olabilir de. 
Ayrıca, mümkünse, başlığınız dikkat çekici olmalı. Kullanıcılarda tıklanma isteği uyandırmalı. Örneğin “Para Kazanın” demek yerine “Para Kazanabileceğiniz 52 Fırsat” gibi bir başlık çok daha çekicidir. 

5. En önemli SEO tekniği: Dış linkler edinin!
Dış linkler, sitenize yönlendirme yapmış sayfaların linkleridirler. Google bir sayfanın güvenilirliği hakkında karar verirken dış linkleri oldukça önemser. İşin aslına bakarsınız mantık da bunu söyler. Bütün gün kendi sitenizde markanızı öven paylaşımlar yapmakla, başkalarının sizi övdüğü paylaşımlar arasında büyük bir güven farkı vardır. Marka olmak istiyorsanız, başkalarının sizin hakkınızda ne söylediği daha önemlidir. 
Paylaştığınız içeriklerin kalitesi size dış linkler kazandıracak olsa da, daha fazla çaba sarf etmeli ve link geliştirme yöntemlerini uygulamalısınız. Yani, başka sitelerin sahiplerine, sorumlu kişilere ulaşmalı ve kendi siteniz için dış link talebinde bulunmalısınız. 
Yukarıdaki 5 SEO tekniği, SEO’nun tüm tekniklerini kapsamıyor olsa da bu teknikleri birer checklist olarak görebilirsiniz. Tüm bu teknikleri uyguladığınızda rekabette fark yaratacağınızdan ve paylaşımların yüksek bir SEO trafiği kazanacağından emin olun!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim