Haber Siteleri İçin SEO Teknikleri

Haber Siteleri İçin SEO Teknikleri

Haber siteleri nasıl optimize edilmeli? 
Eğer web siteniz tamamen bir haber sitesiyse, SEO açısından yapmanız gereken birçok şey var. Bu yazımızda, haber sitelerinin optimizasyonu için atılması gereken önemli adımları ele aldık.


WordPress?
Eğer haber siteniz için WordPress kullanıyorsanız size tavsiye edeceğimiz bir eklenti var, “WordPress için Haberler SEO Eklentisi” olarak geçiyor. Bu eklenti, “XML Haberler Site Haritaları” yaratıyor ve editörün seçiminden RSS beslemesi de sağlıyor. Hatta borsa ekranı denilen bir ekrana da sahip. Bu ekranı kullanarak “XML News” site haritalarını uzman derecesinde optimize edebilirsiniz. Bunun yanında öne çıkan anahtar kelimeleri ve “meta news_keywords” leri de size sunuyor.


AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar)
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz AMPs, aslında her web sitesi için geçerli. Ancak konu haber olunca, birçok kişinin haberleri mobil telefonlarından takip ettiğini düşünürsek, AMP optimizasyonlarının doğru bir şekilde yapılması öncelikler arasında geliyor!
Yine WordPress’in bu konuda sunduğu bir eklenti var, “Automattic” üzerinden hizmet veriyor. Ayrıca “PageFrog” eklentisine de göz atabilirsiniz. 


Crawl Hızı
Optimizasyon açısından tüm haber içeriğinizin indekslenmesini, hatta Google’ın bu işi mümkün olduğunca hızlı yapmasını arzu edersiniz. Bu konuda yapabilecekleriniz bulunuyor. Site hızını mutlaka optimize etmişsinizdir ama XML site haritalarının uygunluğunu da mutlaka kontrol edin. Unutmayın ki “news sitemap” ler genel XML site haritalarına benzemezler. Bu konuda Google’ın verdiği bazı rehber bilgiler var:
*Haberler site haritanız yalnızca son iki güne ait haberlere yer verebilir. (Makaleleriniz, haber indekslerinde 30 gün kadar kalacaktır)
*Haberler site haritanızı taze makalelerle sürekli olarak güncellemelisiniz. 
*Her bir haberler site haritası için URL limiti 1.000 URL’dir. 
*Her yeni makale için bir site haritası düzenlemeyin, bunun yerine mevcutta var olan site haritasını güncelleyin. 
*Yeni bir site haritası oluşturmak için “Google Site Haritaları Generator” yerine, bu konu için hazırlanmış eklentileri deneyin. Örneğin Yoast böyle bir eklenti sunuyor. 
Crawl hızı ayrıca, web sitenize sürekli olarak yeni makaleler girdiğinizde gelişecektir. 


Haber Sitenizin Site Yapısı
Haber sitelerinde genellikle bir tarafta makaleler, diğer tarafta ise kategoriler gibi sınıflandırmalar ve tag’ler yer alır. Sınıflandırmayla ilgili yapıya çok dikkat etmelisiniz çünkü akıp giden makalelerinizden bile daha önemlidirler. 4 maddeyle anlatmak gerekirse, yapmanız gerekenler kısaca şöyle:
1. Kategorilerinizi belirleyin. 
2. Alt kategoriler ve tag’ler ekleyin.
3. Sayfa numaralandırma ekleyin.
4. Ve yine uyarıyoruz! Zamanı geçmiş, eski içeriklerden kurtulun. 

Standout ve news_keyword tag’leri 
Google tarafından uygun bir şekilde indekslenmenize yardımcı olan ekstra tag’ler bulunuyor. 
“standout” tag’i ve “news_keywords”
Standout tag’i sunduğunuz haberler içerisinde orijinal olanları, yani içeriği size ait olan haberleri ön plana çıkartıyor. 
Yakın zaman önce meta keywords’lere veda ettiğimizi biliyorsunuz. Ancak Google halen bazı varyasyonları kullanmaya devam ediyor. İşte “meta news_keywords” de bunlardan biri.  
Bu tag’in işlevi ise Google News’ın makalenizin ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olması. 


Haber Gelir Gelmez Makalenizi Güncelleyin
Haberciliğin de doğası gereği, elinize bir haber ulaştığında bunu mümkün olan en kısa sürede yayınlamak istersiniz. Optimizasyon için de aynısı geçerlidir. Bir haberi güncellerken en baştan yeni bir makale yazmanıza gerek yok, hatta yazmamanız daha iyidir. Bunun yerine, değişen içeriğe ve yeni gelen haberlere göre makalede güncellemeye gitmeniz yeterli olacaktır. Google News, kalıcı haber linklerini sever. Yapmanız gereken, makalenizin başlığını güncellemek, böylece Google’a, makalenizi güncellediğinizi bildirmiş olacaksınız. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim