En İyi SEO Araçları

En İyi SEO Araçları

SEO ve dijital pazarlama çalışmalarına odaklandığınızda, güncelleme yapma ve yaptığınız çalışmaları geliştirme ihtiyacı duyacaksınız. SEO ile düşünme ve hareket etme alışkanlıklarımız günden güne değişiyor. Son trendlere hızlı bir şekilde ayak uydurmak şart! Bu yüzden, tüm çalışmalarınızda yardımcı ve teknik araçlardan faydalanmak, doğal olarak başarınıza katkı sağlayacaktır. Bu anlamda, SEO çalışmalarınızda kullanabileceğiniz en iyi araçların bir listesini oluşturduk.
 
Bu araçları kullanarak SEO kampanyalarınızın güncel durumunu analiz edebilirsiniz. Sundukları ölçümleme sonuçlarını değerlendirebilir, SEO yol haritanızı daha sağlıklı bir şekilde, verilerle belirleyebilirsiniz.
 
Google Analytics (ÜCRETSİZ): Sitenizin performansını bütünüyle görmenize ve hedef kitlenizin davranış alışkanlıklarını analiz etmenize yardımcı olur. Kullanıcılarınızın ilgisinin azaldığı sayfalarınız mı var? Sitenizde ne kadar vakit geçirmişler? Kaç sayfayı ziyaret etmişler? Bu gibi soruların yanıtlarına kolayca ulaşabilirsiniz.
 
Google Search Console (ÜCRETSİZ): Google’ın öncelikli webmaster araçlarından olan Search Console yardımıyla, sitenizi Google dünyası içerisinde kontrolde tutabileceğiniz rapor ve verilere ulaşırsınız. Performansınızı gözlemleyebilir, site içeriklerinize Google’ın giriş yapabilip yapamadığını denetleyebilirsiniz. Hatta, arama sonuçlarında görünmelerini istemediğiniz içeriklerle ilgili düzenlemeler yapabilmeniz mümkün.
 
Google Mobile-Friendly Test (ÜCRETSİZ): Bu test aracını kullanarak, web sitenizin ne kadar mobil uyumlu olduğunu görmeniz mümkün. Mobil uyumlu bir web sitesi, günümüzün olmazsa olmazları arasındaki yerini aldı. Ayrıca, mobilde yapılan aramalar da masa üstü aramaları aşmış durumda. Buna bir de sesli aramalardaki yükselişi eklersek, mobil sitenizi düzenli olarak bu testten geçirmenin önemi ortaya çıkıyor. 

Google PageSpeed Insights (ÜCRETSİZ): Web sitenizin kullanıcı dostu olmasını sağlayan en önemli faktörlerden birisi, sitenizin hızıdır! Google PageSpeed Insights aracı tam da bu noktada yardımınıza koşuyor. Bu aracı kullanarak, sitenizin hem mobil hem de masa üstü için hızını artırmak adına performansınızı izleyebilirsiniz. PageSpeed Insights, sayfa içeriğinizi analiz eder ve yapabileceğiniz geliştirmeler hakkında size öneriler sunar. 

GTmetrix (ÜCRETSİZ): Tıpkı PageSpeed Insights gibi GTmetrix de SEO çalışmalarınızda size büyük katkı sağlayacak önemli araçlardan biridir. Bu araç, web sitenizin hızını gözden geçirir ve hangi alanlarda geliştirme yapabileceğinize dair sizi bilgilendirir. Kullanıcı deneyiminizi daha ilerilere taşıyabileceğiniz veri ve raporlar sunar!

Screaming Frog Spider Tool (ÜCRETSİZ VE ÖDEMELİ SEÇENEKLERLE): Bu araç, uygun indekslemeyi kontrol eder ve bütünlüklü bir SEO perspektifiyle on-page elementleri size sunar. Sitenizi birkaç dakika içerisinde analiz eder ve her bir URL için veri elde edersiniz.
 
Panguin Tool (ÜCRETSİZ): Analytics kullanarak bu araca ücretsiz olarak giriş sağlayabilir ve organik trafiğinize dair verilere ulaşabilirsiniz. Sıralamalarda ne tür dalgalanmalar yaşadığınızı da size gösteriyor. Bu aracın en güzel yanı, Google herhangi bir güncelleme yaptığında, sitenizin bu güncellemeden etkilenip etkilenmediğini rahatça görebiliyor olmanız. 

WooRank (ÜCRETSİZ): Bir Google Chrome uzantısı olan WooRank’in “SEO & Web Site Analizi” özelliği size SEO ipuçları önerir. Hem de sadece Google için değil, Yahoo ve Bing’i de kapsayan bir şekilde. Hatta, bu araçla SEO’ya dair ayrıntılı bir raporunuzu bir PDF dosyası olarak indirebilmeniz de mümkün! Raporun içinde size sunacağı bilgiler şu şekilde: Ayrıntılı ziyaretçi raporu, trafik tahminleri, AdWords trafiği, yarattığınız sosyal etkiniz, mobile dair raporunuz, SEO temel ve kullanılabilirlik faktörleri. 

Raven Tools (ÖDEMELİ): Bu araca aylık sadece 365 TL gibi bir bütçe ayırmanız yeterli. Daha çok ajanslar için tasarlanmış bir araçtır. Fakat sitenizdeki değişimlere dair uyarı vermesi adına en etkili araçlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu aracı bir alarm sistemi gibi de düşünebilirsiniz. Bu araç kendi içerisinde 30 farklı yardımcı araç kullanıyor. Böylece, strateji yönetimi adına size ihtiyaç duyduğunuz her veriyi sağladığını söyleyebiliriz. Buna organik, ödemeli veriler ile birlikte sosyal medya verileri de dahil.
 
Varvy SEO Tool (ÜCRETSİZ): Bu aracı kullanarak güncel; Twitter ve Facebook ifadeleri, dış linkler, sosyal paylaşımlar ve teknik SEO’ya dair gözlemler yapabilmeniz mümkün. Bu aracın en güzel yanı ise eğitici bir kaynak niteliğinde olması. Birçok sitenin ödemeli olarak sunduğu bilgileri size ücretsiz olarak sunuyor!
 
Sizinle paylaştığımız bu SEO yardımcı araçlarını kullandığınızda hem SEO bilginiz artacak hem de tüm çalışmalarınızda disiplinli bir şekilde sürekli olarak ilerleme kaydedebileceksiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim