Footer ve Kolay Backlink Yöntemleri Devri Kapandı

Footer ve Kolay Backlink Yöntemleri Devri Kapandı

Footer ve Kolay Backlink Yöntemleri Devri Kapandı

Optimizasyon yöntemleri gelişen Google algoritmaları ile paralel olarak gelişmektedir. Google ve diğer arama motorları ne kadar etkili sonuçlar vermek için yapay yöntemleri tespit edecek çalışmalar geliştirseler de yapılan arama motoru optimizasyon teknikleri de bir o kadar doğal bir kimliğe sahip olmaktadır. Bu da botların ve örümceklerin backlinklere kanması için yeterli bir neden olmaktadır.

Google geçen günlerde yaptığı bir açıklamada sadece gösterilen backlinklerin sahip olduğu backlinklerin 7’de 1 oranında olduğunu açıkladı. Neden böyle bir şey yapıyor diye sormanıza gerek yok sonuç gayet açık aslında. Google tüm backlinkleri gözler önüne sererse Yahoo ve Bing gibi büyük devlerin ona yetişmesi için tüm sırlarını da ortaya çıkarmış olacaktır.

Footer Backlink Demode Oldu Trend Tanıtım Yazıları

Bizler ise konumuzu fazla dağıtmadan asıl olan backlink kaynaklarından en çok tercih edilen footer backlink veya ana sayfadan verilen kalıcı linklerin aslında git gide zararlı olduğunu fark ettik. İnsanların kolayına gelen bir yöntem olması Google gözünde de bir o kadar basit bir backlink olduğu kanısına varmasını sağlamaktadır. Sonuçta bir bilgi yok, bir açıklama yok ve ana sayfanın altından direkt olarak başka bir sitenin link çıkışı bulunuyor. Bir örnekle göstermek Google gibi düşünebilmek için daha sağlıklı olacaktır.

Şunu da bilmeniz gerekir ki sitenizden ne kadar çok yabancı sitelere link çıkışı bulunuyor ise prestijinizden o kadar ödün veriyorsunuz demekdir. Yapmamız gereken ise ağırlıklı olarak daha çok doğal bir görünüme sahip olan tanıtım yazıları, widget tavsiye noktaları ve site ile özdeşleşmiş içeriklerden hedef kelime ile link çıkışları yapılmasıdır. Yani bir blogdan alacağınız yorum linki bile footler’dan alacağınız linkten daha doğal olacaktır.

Yeni Google Güncellemesi Kapıda

Yeni bir algoritma güncellemesi dedikoduları aslında Matt Cutts’ın blogunda duyurduğu
yoğun çalışma temposu öncesinde dinlenmeye çekildiğinden ortaya çıkmıştır. Bizler de tahmin ediyoruz ki önümüzdeki güncellemede sitelerin sahip oldukları kolay geri bildirim tavsiye noktaları Google örümcekleri tarafından rahatlıkla algılanarak sitelere negatif derecede etki etmesini sağlayacaktır.

Şimdilik görünen o ki en doğal backlink yöntemi tanıtım yazıları sayesinde metnin içerisinde hedef kelime üzerinden alınan link inşaasından oluşmasıdır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim