Google Ağustos 2018 Algoritma Güncellemesini Doğruladı

Google Ağustos 2018 Algoritma Güncellemesini Doğruladı

Google, geniş anlamda etkili olan, büyük bir algoritma güncellemesi yapıldığı dedikodularını Ağustos 2018 tarihinde doğruladı! Yeni arama algoritması güncellemesi ile ilgili tüm detaylar bu yazımızda!

Güncellemeden Etkilenen Siteler Ne Yapmalı? 

Google, açıklamasında aynen şu cümleyi kullandı: “Eğer, web siteniz bu son güncellemeden etkilendiyse, geriye yapacağınız pek de bir şey yok!”. Yani Google, web sitenizle ilgili herhangi bir; revize, onarım, güncelleme gibi optimizasyonların işe yaramayacağını söylüyor. Yine de, en azından, yakın zamanda web sitenizle ilgili analizlerinizde önemli bir değişim fark ettiyseniz (iyi veya kötü) artık bunun nedenini biliyorsunuz!

Sıralamalar Etkilendi!

Google, henüz geçtiğimiz çarşamba günü 1 Ağustos da resmi Twitter adresinden, temel anlamda büyük ve etkili bir algoritma güncellemesi yaptığını doğrulamış bulunuyor! Sıralamalarda ve trafiklerde büyük bir değişim yaşanınca, dedikodular ve haberler birbirini izledi. Nihayet, beklenen açıklama Google’dan geldi! 
Yazılarımızı takip edenler bilirler. Google genel olarak her gün birkaç algoritma değişimi yaptığını söyler ve bu değişimlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmaz. Çünkü tüm bu algoritma güncellemelerinin büyük bir bölümü, küçük güncellemelerdir. 
Fakat Google, bu son temel algoritma güncellemesinde olduğu gibi, her yıl önemli güncellemelerle ilgili resmî açıklamalarda bulunmaktan çekinmiyor. (Bu büyük güncellemelerin sayısı yılda bir veya üçü geçmiyor). 

Google’ın Resmî Açıklamasını Aynen Aktarıyoruz

“Bu hafta içerisinde, her yıl birkaç kez yaptığımız gibi; geniş çaplı bir algoritma güncellemesi yaptık. Bu tür temel güncellemelerle ilgili daha önce 12 Mart’ta yayınladığımız açıklama halen geçerli ve buradan ulaşabilirsiniz.
Bu yıl mart ayında ve nisan ayında yayına alınan güncellemeler de bu kez olduğu gibi temel algoritma güncellemelerindendi! Google yine, bu tür değişimlerle ilgili webmasterlara getirdiği önerilerin halen geçerli olduğunu söylüyor. 

Açıklamayı Tekrar Google’ın Kendi Ağzından Aktaralım:

“Google her gün arama kalitesini artırmak için birden fazla güncelleme yapıyor. Kimi güncellemeler sadece belirli spesifik alanlar için geçerli. Kimileri ise, çok daha geniş çaplı olabiliyor. Geçtiğimiz hafta, geniş çapta etkili olacak bir güncelleme yaptık. Bu tür algoritma güncellemelerini her yıl rutin bir şekilde yapıyoruz. 

Güncellemenin Amacı Ödüllendirmek Mi?

Birçok güncellemede olduğu gibi, son yapılan güncellemeyle birlikte sıralamalarda hiçbir değişim yaşamayan web siteleri de olacaktır. Performansı düşen web siteleri ile ilgili de durum aslında gayet normal olabilir. Çünkü bu tür güncellemelerin asıl hedefi, hak ettiği yere gelemeyen siteleri öne çıkarmaktır. 
Eğer web siteniz daha düşük performans gösteriyorsa, bununla ilgili yapabileceğiniz bir optimizasyon (hatayı düzeltme) yoktur. Bunun yerine, kaliteli içeriğe odaklanmanızı tavsiye ederiz. Zamanla, bu tür algoritma değişimleri sizin sitenizi de (harika içeriklerle) daha iyi yerlere taşıyacaktır.”
Kısacası, Google, daima olduğu gibi; kullanıcılara daha başarılı sonuçlar vermek için bu tür temel algoritma değişimlerine devam edecek. Aktarıldığı gibi, Google, temel bir algoritma güncellemesi yaptığında, web sitenizdeki hataları gidermekten çok, daha iyi bir web sitesi oluşturmayı hedefleyin. Google’ın bu noktadaki önerisi, sizin de okuduğunuz gibi “kaliteli içerikler”dir!
Böyle bir hedefle uzun dönemli ilerlerseniz, başarı da sizi yakalayacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim