Ağustos 2018 Algoritma Güncellemesi Devam Ediyor

Ağustos 2018 Algoritma Güncellemesi Devam Ediyor

3 Ağustos’ta yayınlanan haberde, Google’ın ana algoritma güncellemesinin devam ettiği bildirildi. Haberde, güncellemenin birkaç gün daha süreceği belirtildi. Bu yüzden, 10 Ağustos’a kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Dalgalanmalar Bir Süre Daha Devam Edecek

Web sitenizin performansında önemli değişimler görüyorsanız, bu gayet normal ve bir süre daha devam edecektir. 
Bizim de sizlere sıcağı sıcağına ilettiğimiz gibi, Google geçtiğimiz çarşamba günü temel bir algoritma güncellemesi yaptığını resmi olarak duyurmuştu. 

Google’dan Danny Sullivan, haberle ilgili şöyle bir açıklamada bulundu:

“10 Ağustos’a kadar, ana algoritma güncellemesinin tamamen yayına alınacağını tahmin ediyorum.” Açıklamanın nedeni ise, bir SEO uzmanından, Twitter üzerinden gelen bir soru. Danny Sullivan’a açık bir şekilde arama sonuçlarındaki dalgalanmanın ne kadar süreceği soruluyor. Görünen o ki, tüm değişimler birkaç gün daha bu şekilde sürecek.

Uzmanlara Göre En Etkili Güncelleme! 

Uzmanlardan gelen yorumlar, bu algoritma güncellemesinin şimdiye dek yapılanlardan daha farklı ve etkili olduğu yönünde! SEO uzmanlarına bu şekilde düşündüren şey de tamamen ölçümler, rakamlar ve analizler… Google, her zaman olduğu gibi, bu güncellemeyi de arama kalitesini güçlendirmek ve kullanıcılarda arama memnuniyetini artırmak için yaptı.

Ne Yapmak Gerekiyor? 

Bu süreçte bir web sitesi yöneticisi olarak yapmanız gereken şey sadece süreci izlemek. Zaten, mevcut dalgalanmaların halen yaşandığı bu süreçte, önlem olabileceğini düşündüğünüz optimizasyonlar gerçekleştirmek, size sağlıklı sonuçlar vermeyecektir. Google’dan webmasterlara gelen son tavsiyeler de bu yönde. Web sitenizle ilgili herhangi bir teknik değişime gitmeyin. 

Google Search Console’da Da Güncelleme Yapıldı!

google search console güncellemesi 
Google’ın, yukarıda bahsettiğimiz arama algoritması güncellemesiyle, Google Search Console’da yapılan güncellemeyi birbirine karıştırmayın. Eğer yakın zamanda Google Search Console raporuna giriş yaptıysanız (özellikle de Index Coverage Raporu) Google’dan gelen güncelleme notu gözünüze çarpmıştır. Bu güncelleme sadece raporlarla ilgili bir sistem güncellemesi. Google, Index Coverage raporunda yenileme yaptığını ve şu an çok daha kullanışlı bir sistemle çalışıldığını ifade etti. 

14 Temmuz, 1 Ağustos tarihleri arasında yapılan sistem güncellemesiyle ilgili Google’dan gelen açıklama şu şekilde: 

“Index Coverage raporu, artık çok daha kullanışlı ve yeni bir sistemle çalışıyor. Karşılaştığınız değişimler sitenizle ilgili değil. Artık daha etkili bir sisteme sahipsiniz. Sistem geçişi, 14 Temmuz ve 1 Ağustos arasında yapıldı. Bu süre içerisinde herhangi bir “index coverage” datası kaydedemedik. Bu eksik kısmı, 1 Ağustos tarihindeki mevcut verileri baz alarak, tahminler yaparak belirledik.” 
Google’ın ifadesine bakıldığında, en iyisi, bu tarih aralığındaki verileri dikkate almamak. Ya da, en azından hata paylarını da işin içine dahil etmek!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim