Emoji’lerin SEO’ya Katkılarını Biliyor Muydunuz?

Emoji’lerin SEO’ya Katkılarını Biliyor Muydunuz?

Daha önce “Emoji SEO’su” gibi bir kavramla hiç karşılaşmış mıydınız? Hatta “Emoji Aramalar” gibi bir terim de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Durumun ciddiyetini kavramanız açısından şunu da belirtelim. Google, tıpkı diğer önde gelen arama motorlarının da yapmış olduğu gibi, 2016 yılında emoji ile aramaları desteklemeye başladı! Hele ki, günümüzde, Türkiye’de, sosyal medyada “pizza” emojisi bu kadar popülerken, emoji SEO’su ile rakiplerinize fark atabilmeniz mümkün!
Emoji aramaları, video içerikler başta gelmek üzere, organik görünürlülüğünüz açısından büyük fırsatlar sunuyor! 
17 Temmuz, her yıl, Dünya Emoji Günü olarak kutlanılıyor. Profesyonel SEO uzmanları, bu günde, emojileri kendi müşterileri için birer fırsata dönüştürüyor. En çok da, pizza ve sandviç emojileri tercih ediliyor. Akılınıza gelebilecek ilk soru şu olabilir… Örneğin; ben Google’da pizza emojisi ile bir arama yaparsam, Google bana doğal olarak pizzanın kendisi ile ilgili genel sonuçlar verecektir. Bunun bir markayla ilişkisi, SEO ile ilişkisi ne olabilir ki?
İşin gerçeği hiç de öyle değil. Özellikle de, video içeriklerde!

Emojilerin Video Başlıklarında Kullanılması

Emoji tabanlı aramalarda, arama motorları daha çok emoji kaynağı siteleri ön plana çıkarma eğiliminde. Ama, buna ek olarak; eğer video başlıklarınızda emoji tercih ettiyseniz, bunun arama sinyallerini tetiklemek açısından önemli katkıları var. 
Emojileri, başlıklara eklemeniz yeterli. Diğer açıklama alanlarında kullanmanıza bile gerek kalmıyor. 

Emoji-Tabanlı Aramaların Yarattığı Organik Görünüm Avantajları 

Emoji aramaları, klasik tekst aramalarından ayıran en önemli fark, organik görünümü artırmalarıdır. 

Hatta, bu duruma, sosyal medya hesap isimlerini de dahil edebilirsiniz!

Emojileri SEO Avantajı İçin Nerelerde Kullanabiliriz?

Başlıklar, meta description alanları, hatta içeriğin kendisi; emojileri kullanabileceğiniz yerlere birer örnek. Eğer, kullanıcılar, bir emoji kullanarak Google’da arama yaparlarsa, görünürlük açısından rakiplerinizin önüne geçeceğinizden emin olabilirsiniz. 
Yeni neslin emojileri ne kadar çok sevdiklerini de göz önünde bulundurursak, bu optimizasyon tekniğini ciddiye almakta fayda var. 
Fakat, yukarıda da belirttiğimiz gibi, emoji SEO optimizasyonunda en avantajlı olduğunuz yer, video içerikleri (başlık alanları). 
Google, tabii ki bu konuda boş durmuyor. O yüzden, emojilerinizi içeriklerinize yerleştirirken, tutarlı ve konuyla ilgili bir emoji tercih ettiğinizden emin olun!

Google Emojileri Cezalandırır Mı? 

Peki Google, emojilerinizi yanlış anlar veya sizi cezalandırır mı? Hayır! Google üst düzey yöneticilerinin birebir ağzından çıkan geri dönüşler gösteriyor ki, bu konuda herhangi bir endişeye kapılmanıza gerek yok. 
Eğer video içeriklerinizdeki başlıklarda emoji kullanmaya gayret ederseniz, organik aramalar ve organik görünüm açısından size önemli katkılar sunacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim